“Maserati” atgādina par sevi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Itāļu autoražotājs “Maserati” 9.septembrī Frankfurtes autoizstādē prezentēs savu jaunāko izstrādājumu – jaunās paaudzes “Maserati Quattroporte” automobili.

Pirmo reizi šā modeļa makets tika izstādīts 2002.gada Tokijas izstādē, kur tā galvenais uzdevums bija palīdzēt izpētīt publikas reakciju. Kā jau noprotat, atsauksmes par jaunās paaudzes “Quattroporte” lielākoties bija pozitīvas, un kompānijas vadība pieņēma lēmumu, laist automobili sērijveida ražošanā.

Mašīnas dizains ir izstrādāts sadarbībā ar slaveno dizaineru grupu “Pininfarina”, un par tā galveno autoru oficiāli ir kļuvis studijas menedžeris Lorenco Ramazotti, kuru daudzi uzskata par visai neapdomīgu cilvēku. Velti, “Quattroporte” dizains ir izdevies vienkārši lielisks, un no tā dizaina līnijām burtiski laužas ārā itāļu temperaments.

“Quattroporte” būtība mainījusies nav. Tas vēl joprojām paliks tas pats četrdurvju sedans ar sportisko dzinēju un transmisiju, arī salons būs izveidots tradicionāli grezns. Arī savos izmēros automobilis būs visai liels – garumā tas sasniegs 5 metrus, bet platumā – 1,8 m.

“Maseratti” markas automobiļu pazinējiem nekādus pārsteigumus neradīs jaudīgais dzinējs, ar kādu tiks aprīkots jaunais sedans. 4,2 l lielais V8 dzinējs, tieši tādi paši ir atrodami “Maserati Coupe” un “Spyder” aprīkojumā, spēj attīstīt 400 ZS lielu jaudu. Un tas viss uz aizmugurējo tiltu. Itāļi gan sola, ka vēlāk parādīsies ar pilnpiedziņas versija.

Tāpat tiek solīta arī “Quattroporte” pagarinātā versija. Tā tiks izstiepta līdz 5,6 metru garumam un sauksies “Maserati Quattroporte Royal”, un tiks aprīkota visai iespaidīgu 6 litru V12 dzinēju.

Šobrīd no Modenas vēl nav atnākušas ziņas par jaunā sedana dinamiku, taču 400 ZS jaudīgais dzinējs liek domāt, ka uzrāviens līdz 100 km/h neprasīs vairāk par sešām sekundēm. Tāpat ir skaidrs, ka maksimālais ātrums pārsniegs 300 km/h, jo “Maserati” ir pietiekoši ilgus gadus spodrinājuši savu sporta auto ražotāju imidžu, lai to tik vienkārši ņemtu un nosmērētu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu