Holivuda svin uzraksta "Hollywood" 80.gadadienu . (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Holivuda nedēļas nogalē godināja vienu no tās slavenākajiem iemītniekiem - milzīgo uzrakstu "Hollywood" kalnos virs Losandželosas, svētdien apritot 80.gadadienai, kopš milzīgie burti tika uzstādīti.

Ievērojamo vecumu sasniegušo uzrakstu tagad apkārtnes iedzīvotāji ir iemīļojuši, taču vienmēr tas tā nav bijis. 1978.gadā uzraksts bija visai sliktā stāvoklī - 15 metrus augsto burtu koka pamatnes bija apsēduši termīti un nokrita viens no O burtiem. Pēc dažiem mēnešiem kāds aizdedzināja burtu L. Uzrakstu izglāba "Playboy" impērijas dibinātājs Hjū Hefners, kurš sāka līdzekļu vākšanas kampaņu slavenā uzraksta atjaunošanai. Uzraksts tika uzstādīts 1923.gadā kā gigantiska reklāma īpašumu attīstības kompānijai "Hollywoodland". Pēc tam tika noņemti pēdējie četri burti un uzraksts kļuva par vienu no pasaulē slavenākajiem objektiem, kas simbolizē ne tikai slavu un spožumu, bet arī daudzu jaunu aktieru censoņu sagrautos sapņus. 1932.gadā aktrise Pega Entvistla, nespējot kļūt slavena un bagāta, izdarīja pašnāvību, nolecot no H burta.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu