Aizkulises - “Prāta vētra” filmē klipu Ukrainā. (36)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas eksporta prece Rietumu tirgū joprojām ir grupa "Prāta vētra". Viņu jaunais albums par tālo lidlauku turpina slavas gājienu, un pamazām top arī dziesmu videoversijas. Nupat ir nofilmēts klips dziesmai "Colder", galarezultātu varēs redzēt jau drīz pēc Jāņiem, bet Krējumā šovakar klipa tapšanas aizkulises.

“Prāta vētra” filmēšanas laukumā, bet tas nav kaut kur Latvijā vai tuvējās ārzemēs, kā bija iepriekšējo videoklipu tapšanas laikā. “Prātnieki” atrodas Ukrainā, un šī ir kāda no Kijevas šosejām agrā rīta stundā.

Gundars Mauševics, “Prāta vētra”: “Dziesma "Colder" neprasa... Lokācijai nav nozīmes. Te ir idejai nozīme.”

"Colder" klipa režisors ir vācietis Manuels Vēbers, kurš veidojis videoversijas vairākām vācu grupām, to vidū arī Latvijā labi zināmajai “De Phazz”. Ukrainu kā labu filmēšanas vietu viņš izvēlējies tāpēc, ka tur esot paradīziski mežonīga vide.

Renārs Kaupers, “Prāta vētra”: “Man likās ideāla ķīmija – rietumi un austrumi. Rietumu režisors un operators, kuri uzņemas atbildību par galaproduktu, bet visa komanda ir uzkraiņi un krievi, kas ir ļoti atvērti, sirsnīgi, strādīgi un, galvenais, smaidīgi.”

“Prāta vētras” klipa filmēšana prasījusi divas dienas, rezultāts gaidāms jau aptuveni pēc nedēļas, un tad jau manīsim, cik tajā būs no paradīzes, cik mežonīguma un cik “prātnieku” sirsnīguma.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu