Finansiālu problēmu dēļ Daugavpils televīzija beigusi raidīt.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

9.jūnijā pēc vairāk nekā desmit gadu darbības šobrīd maksātnespējīgā SIA "Daugavpils televīzijas studija" (DTV) pārtrauca raidīt ēterā. Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) preses sekretārs Pāvils Raudonis pastāstīja, ka pēdējā pusgada laikā DTV nav spējusi apmaksāt televīzijas centra pakalpojumus, tāpēc ir izbeigtas tās līgumsaistības.

DTV parāda precīzu summu P.Raudonis nenosauca. Pēc neoficiālas informācijas DTV esot parādā LVRTC aptuveni 6000 latu. Savukārt kopējie DTV parādi pārsniedzot 150 000 latu. Aptuveni pusi šīs summas DTV ir parādā Valsts ieņēmumu dienestam par nenomaksātajiem nodokļiem. DTV pārvaldniece Marina Gorkina paskaidroja, ka norēķināties ar LVRTC Daugavpils televīzijai neļauj tās finansiālā situācija. M.Gorkina par galvenajiem finansu problēmu iemesliem nosauca pagājušā gada beigās apstiprinātā DTV sanācijas plāna neizpildi un televīzijas izslēgšanu no firmas "DauTKom" kabeļtīkliem. Ņo "DauTKom" kabeļtīkliem DTV tika izslēgta februāra beigās, jo tā nebija noslēgusi sadarbības līgumu. Pagājušā gada 3.decembrī notikušajā maksātnespējīgās SIA "Daugavpils televīzijas studija" kreditoru sanāksmē visas DTV kapitāla daļas, kuras piederēja pašvaldībām, fiziskām un juridiskām personām, tika nolemts nodot radiokompānijas "Alise plus" īpašniekam Jevgeņijam Carevam. Šādu lēmumu DTV akcionāri pieņēma cerībā, ka izdosies piesaistīt televīzijai nepieciešamās investīcijas, atrisināt tās finansiālās problēmas, kā arī paātrināt pagājušā gada sākumā uzsākto Daugavpils televīzijas sanācijas procesu. Kopā ar DTV kapitāla daļām pazīstamais Daugavpils uzņēmējs saņēma arī televīzijas parādsaistības vairāku desmitu tūkstušu latu apjomā. Precīzs DTV parādsaistību apjoms netiek atklāts. Kāpēc kapitāla daļas tika nolemts nodot tieši J.Carevam, kreditoru sanāksmē netika pamatots. Intervijā "Latgales Laikam" J.Carevs paskaidroja, ka šobrīd viņš vairs neesot DTV kapitāla daļu turētājs, šādu lēmumu savā pēdējā sanāksmē esot pieņēmuši uzņēmuma kreditori. Kādēļ kreditori šādi ir rīkojušies viņš nezinot, jo uz pēdējo sanāksmi neesot bijis uzaicināts. DTV sanācijas plānu televīzijas kreditori apstiprināja pērnā gada 29.jūnijā. Tas paredz televīzijas parādu dzēšanu un tai nepieciešamās aparatūras iegādi. Latgales apgabaltiesa atzina DTV par maksātnespējīgu 2001.gada 22.augustā. 19.jūnijā notiks kārtējā DTV kreditoru sanāksme, kurā plānots izlemt televīzijas turpmāko likteni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu