Slapji krekli, pagrabs un treniņš glābj no tveices.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc vēsā un ilgā pavasara Latvijā sākušās pirmās karstās dienas, kamēr Indijas dienvidos 46 — 47 grādu karstuma vilnis jau nogalinājis vairāk nekā 1000 cilvēku. "Vakara Ziņas" noskaidroja, kā sabiedrībā pazīstami ļaudis pārcieš vasaras svelmi.

Restorānu īpašnieks Elmārs Tannis par tveici tikai priecājas: "Es gaidu vasaru — mīlu sauli un karstu laiku. Nekas nav foršāks kā apsēsties skaistā vasaras kafejnīcā un iedzert glāzi minerālūdens vai aliņu, vai arī atpūsties pie jūras! Man nav bail no karstuma. Lielāko karstumu piedzīvoju Turcijā — 45 grādus. Toreiz sēdēju pie baseina, lēcu iekšā un ārā. Man patīk!" Pie plīts Tannis vasarā nestāv, bet pie grila gan. Kaut arī no tā nāk vēl papildu karstums, Tannis domā, ka tas ir forši un viņam netraucē. Olte staigā pliks "Karstums ir apgrūtinošs," "Vakara Ziņām" atzīstas dabas pētnieks Māris Olte. "Karstā laikā kā suns atveru muti un skaļi elpoju," ar sev raksturīgo humoru skaidro Olte. "Es zinu, ka, saslapinot ķermenī jebkuru vietu, tā žūstot atdod siltumu. Var saslapināt matus vai staigāt slapjās drēbēs. Erotiski!" Olte atzīstas arī dažās intimitātēs: "Pa māju vispār staigāju pliks." "Izraēlā redzēju — jo kar-stāks laiks, jo vairāk cilvēki saģērbjas tumšās drēbēs. Tas darbojas!" tālās zemēs pieredzēto atceras Olte. Šeilu ietekmē darba karstums Tērpu māksliniece Šeila jūnija sākumā izjūt vien darba karstumu. Viņas darbnīca atrodas pagrabstāvā, kur ir vēss. Lielākā dienas daļa paiet šeit, laikojot tērpus. "Pamanu karstumu, kad izeju ārā. Traucos uz veikaliem pēc audumiem, man pretim nāk sasvīduši cilvēki. Es skrienu tik ātri, ka ap sevi radu atvēsinošu gaisa plūsmu," stāsta Šeila. "Izģērbties arī nevaru, jo nav bijis laika aiziet uz solāriju un nosauļoties. Mierinu sevi ar domu, ka brīvdienās došos uz Jūrmalu, un atvēsinos, iedzerot minerālūdeni uz pusēm ar sulu." Intervija pārtrūkst karstuma dēļ — māksliniecei neatkarīgi no gaisa temperatūras viens no karstākajiem brīžiem gadā ir pirms izlaidumiem. Savukārt televīzijas dīva Žaklīna Cinovska par vasaras iestāšanos tikai priecājas: "Man — jo karstāk, jo labāk! Nekad nav par karstu. Plus 25 grādi ir normāli — ja ir aukstāks, es salstu."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu