"Radio SWH" 10 gadi. (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz ar šampanieti un torti līksmība šodien valda pie mūsu kolēģiem radio viļņos. Viena no vecākajām un populārākajām komercradio stacijām “Radio SWH” šodien svin 10. pastāvēšanas gadadienu.

Tādi viņi bija 90.gadu sākumā un tādi šobrīd. Paralēli tiek kalti plāni par svinībām, bet norit arī nopietns darbs, jo radio taču nevar pastāvēt bez klausītājiem. Visa diena radio darbiniekiem paiet lielā notikuma gaisotnē. Kā nekā tieši “Radio SWH” tā pa īstam var nosaukt par pirmo reālo Latvijas komercraidstaciju. Tiesa, katrs uz šo faktu raugās individuāli – vieni gremdējas atmiņās, citi gluži otrādi – domā par nākamajiem desmit gadiem.

Horens Stalbe, “Radio SWH” dīdžejs: “Atmiņās ir jēga kavēties, ja tur ir kaut kas, ko tur vari pamācīties, kaut kas, ko atcerēties, izdarīt kādus secinājums un tamlīdzīgi.”

Report.: Taču radio darbinieki nenoliedz – sākums bija kā lēciens jūrā un tad skaties – noturēsies vai ne.

Artis Volfs, “Radio SWH” dīdžejs: “Interesantāk bija pa vecam, jo tur saproti, ka tu taisi ko jaunu, tev pašam ir interesanti, kas no tā iznāks. Kad ir profesionāla pieeja, tad tevī iezogas tāda rutīna. 93.gadā mums viss bija jauns, jauni aparāti.”

Report.: Kā jau vairumā kolektīvu, arī šinī sāka mazs entuziastu pulciņš, līdz nemanot skaties – būs jau kādi simts.

Zigmārs Liepiņš, “Radio SWH” prezidents: “Mēs esam atraduši diezgan precīzus tos sadures punktus starp hobiju un darbu. Jo vairāk darbinieku no 105 – 110 darbiniekiem, kas šobrīd šeit strādā, būs atraduši to pareizo saikni starp hobiju un darbu, jo mēs būsim tuvāk patiesībai.”

Report.: 10. dzimšanas diena, kas nelielajā atjaunotās Latvijas vēsturē ir nozīmīgs vecums, arī tiks attiecīgi svinēta – saviem klausītājiem radio 16.maijā dāvina pasaules mūzikas svētkus. Savukārt jau 15.maijā “SWH” vienojās kopīgā fotogrāfijā, tā sakot, arhīvam – būs ko pēc 10 gadiem aplūkot.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu