Baznīcā iepeld lielā zivs. (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ejot uz dievkalpojumu Cēsu sv. Jāņa baznīcā, visi baznīcēni bija pārsteigti, ieraugot baznīcas altāra daļā guļam milzu zivi.

Kā “Druvu” informēja draudzes mācītājs Krists Kalniņš, zivs tapusi Zviedrijā pirms diviem gadiem, laikā, kad tur tika pabeigts jaunais Bībeles tulkojums. “Par godu šim notikumam Zviedrijā tika īstenoti vairāki projekti, lai vizualizētu Vecās Derības stāstus. Šis projekts bija veltīts Jonas grāmatai. Manuprāt, šis notikums, kurā milzu zivs aprij Jonu un pēc trim dienām izspļauj to krastā, zināms lielai daļai cilvēku,” stāsta K. Kalniņš. Zivs jau apceļojusi vairākas Zviedrijas, Somijas, Igaunijas baznīcas un tagad iepeldējusi Latvijā. Kad Bībeles biedrības vadītājs piedāvājis novietot šo zivi Cēsu sv. Jāņa baznīcā, K. Kalniņš piekritis bez īpašas domāšanas. “Manuprāt, laiku pa laikam uz jebkuru lietu, šajā gadījumā arī uz Vecās Derības notikumiem ir vajadzīgs jauns, netradicionālāks skatījums. Mums Latvijā grūti iedomāties, kāda izskatītos zivs, kas var aprīt cilvēku, jo mūsu ūdeņos redzamās neliecina par šādu iespēju. Redzēt to filmās ir viens, bet apskatīt milzu zivi tuvumā -pavisam kas cits. Cilvēki bija pārsteigti, redzot šo milzeni baznīcā. Dažam tādējādi tika izjaukta tik pierastā kārtība. Manuprāt, ir svarīgi saglabāt pārsteiguma sajūtu. Tas liek padomāt, cik esam gatavi negaidītiem pavērsieniem. Dažam zivs izraisīja prieku un interesi, citam lika pamosties un pārdomāt savas vērtības,” atzīst K. Kalniņš. Milzu zivs ir aptuveni septiņus metrus gara un trīs metrus augsta. Vēl divas nedēļas tā atradīsies baznīcā un tad tiks pārnesta uz Cēsu kultūras centru, kur to ikviens varēs aplūkot, sākot ar 11. februāri. 15. februārī Cēsu kristīgās draudzes rīkos kopīgu projektu “Zivs vēderā”, kurā piedalīsies cilvēki, kas stāstīs par šo stāstu, tā nozīmi Vecās un Jaunās Derības kontekstos. Bērniem būs iespēja piedalīties zīmēšanas konkursos, minēt krustvārdu mīklas, noskatīties uzvedumu par Jonas zivi. Pieaugušajiem pēc lekcijām notiks viktorīna par šo tēmu. No Cēsīm milzu zivs peldēs tālāk uz Jelgavu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu