Apsūdz malumednieku, kurš Talsu rajonā sašāva trīs cilvēkus .

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par apšaudi novembra sākumā, kurā tika ievainoti trīs mednieki, Kurzemes tiesas apgabala prokuratūra vakar uzrādījusi apsūdzību aizturētajam Mārim Veinbergam.

Kā informēja Prokuratūras preses centrā, Veinbergs apsūdzēts pēc Krimināllikuma 117.panta 3.daļas un 15.panta 4.daļas par slepkavības mēģinājumu pastiprinošos apstākļos, tas ir, vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā. Veinbergs apsūdzēts arī pēc Krimināllikuma 233.panta 3.daļas par nelikumīgu ieroča iegādāšanos, glabāšanu un nēsāšanu. Veinbergs savu vainu apsūdzībā par nelikumīgu ieroča glabāšanu un nēsāšanu atzīst, bet slepkavības mēģinājumā viņš vainu neatzīst. Kā drošības līdzeklis apsūdzētajam paliek spēkā apcietinājums. Kā jau ziņojām, mednieki 9.novembrī ap plkst.10 Talsu rajona Lubes pagastā mežsarga pavadībā devās medībās. Pamanot mežā cilvēka pēdas, mednieki sāka tām sekot, jo bija apstākļi, kas liecināja par iespējamu malumedniecību. Pēc kāda laika uz medniekiem sāka šaut kāds vīrietis. Tika ievainoti trīs mednieki, viņiem aizstāvoties, ievainots arī malumednieks. Apšaudes laikā vissmagāk cieta mežsargs un malumednieks. Notikuma vietā policija konstatēja 11 šautas pēdas automašīnā. Iespējamais malumednieks šāva ar vācu automātu "MP 40", kurš izgatavots Otrā pasaules kara laikā. Vīrieša dzīvesvietā policija atradusi ieroču izgatavošanai paredzētas detaļas, kā arī munīciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu