Domburs: vēlēšanās cilvēkiem nebija pilnvērtīgas izvēles.

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

8.Saeimas vēlēšanas pierāda, ka cilvēkiem nebija pilnvērtīgas izvēles - vēlētājs svaidās, mētājas un ir lielā nesaprašanā, par ko tad īsti balsot, un tā ir sliktā ziņa, - tā aizvadītās vēlēšanas vērtēja Latvijas Televīzijas (LTV) žurnālists Jānis Domburs.

Domburs "šajā pēcvēlēšanu muldēšanā", kurā Einars Repše ir primārais, neredzot konkrētu analīzi, kas notiks variantā A un variantā B. LTV žurnālists pieļauj, ka gaidāmi divi scenāriji. Pirmais, viss noritēs ļoti piesardzīgi un zem lieliem saukļiem, kur būs "jaunie vēži un vecie vēži vienā kulītē, ar akcentu uz jaunajiem". Otrs - notiks kardinālas pārmaiņas, taču šeit ļoti svarīgs jautājums ir par Repšes vārdiem un darbiem. Proti, Repše teicis, ka nepieciešamas pilnīgi jaunas pārmaiņas. Taču viņš nav atbildējis uz jautājumu, vai, piemēram, ārlietu ministrs Indulis Bērziņš un aizsardzības ministrs Ģirts Kristovskis ir slikti ministri. Līdz ar to rodoties cits jautājums - ja viņi bijuši labi ministri, vai tad viņi nevarētu pastrādāt vēl gadu, īpaši ņemot vērā Latvijas virzību uz Eiropas Savienību un NATO. Nav konsekvences Repšes teiktajā, ka vislielākās šaubas viņam ir par Tautas partijas (TP) spēju pašattīrīties un tagadējiem izteicieniem, ka koalīciju "Jaunais laiks" varētu veidot tieši ar TP, uzskata Domburs. Runājot par savienības "Latvijas ceļš" (LC) neveiksmi vēlēšanās, Domburs domā, ka LC "paši sevi noraka, sākot ar ne pārāk pārliecinošām pozicionēšanās lietām, beidzot ar "skrejlapu lietu", kas arī uz LC meta ēnu". Viņaprāt, LC potenciāls bija augstāks, nekā to rāda pašreizējie vēlēšanu rezultāti. Savukārt Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) neveiksme ir piemērs tam, kas notiek ar jebkuru, kurš sadarbojas ar politisko organizāciju apvienību "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā", uzskata žurnālists. Domburs domā, ka neprognozētie Latvijas Pirmās partijas (LPP) panākumi izskaidrojami ar cilvēku pēdējā mirkļa emocionalitāti un idejisko noskaņu: "LPP tagad spēlē tādu kā vējrādītāja lomu - bez viņiem Repše rada gūzmu neatbildētu jautājumu."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu