Jaunzēlandes premjerministre spiesta taisnoties par 45 000 eiro izmaksājušu lidojumu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Jaunzēlandes premjerministre Džasinda Ārdena aizstāvējusi lēmumu par 80 000 Jaunzēlandes dolāru (aptuveni 45 000 eiro) izmaksājuša lidojuma veikšanu, lai varētu pavadīt vairāk laika ar savu jaundzimušo bērnu, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Ārdenai trešdien paredzēts piedalīties Klusā okeāna salu forumā, kas notiek Nauru.

Jaunzēlandes premjerministres vietnieks Vinstons Pīters ar Jaunzēlandes bruņoto spēku lidmašīnu Nauru tika nogādāts jau pirmdien. Pēc tam lidmašīna devās atpakaļ uz Jaunzēlandi, lai vēlāk nogādātu uz Nauru arī Ārdenu.

Šie papildu lidojumi Jaunzēlandes nodokļu maksātājiem izmaksājuši 80 000 Jaunzēlandes dolāru.

Ārdena laikrakstam “NZ Herald” skaidroja, ka valdība izvērtējusi visus iespējamos variantus, lai nodrošinātu viņas došanos uz forumu. Viena no iespējām bijis lidojums kopā ar Austrālijas valdības amatpersonām, tomēr šis plāns neesot īstenojies.

Premjerministre uzsvēra, ka viņai jau sākotnēji bija tikai divas iespējas – uz forumu braukt uz īsu brīdi vai nebraukt nemaz.

Viņa paudusi viedokli, ka tad, ja viņa nebūtu aizbraukusi, viņai nāktos uzklausīt līdzīgu kritiku.

Ārdenas meita ir nepilnus trīs mēnešus veca.

Meitenīte ir pārāk maza, lai saņemtu visas vakcīnas, kas nepieciešamas, lai iebrauktu Nauru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu