Vanšu tilta "iekarotājs" atkārto savu "triku".

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdienas vakarā ap plkst.20 uz Vanšu tilta stiprinājumiem uzrāpās tas pats vīrietis (Silards), kurš tiltu "iekarot" mēģināja jau jūnija sākumā. Arī šoreiz vīrietis vēlējies eklērus - pirmajā reizē tika prasīti tikai četri, bet šoreiz jau desmit. Silards kaklā atkal bija uzkāris lielu krustu.

Specvienība pa tilta strēles iekšpusi pacēlās augšā, kur sagaidīja Silardu, palīdzēja viņam nokļūt lejā, un pulksten 21.45 Silards jau bija policijas rokās. Vīrietis, kurš vakar jau otro reizi mēneša laikā bija uzrāpies pa Vanšu tilta vantīm, atkārtoti ievietots psihiatriskajā slimnīcā, informēja Rīgas Galvenajā policijas pārvaldē. Pēc pirmās uzrāpšanās pa vantīm 36 gadus vecais Silards tika ievietots psihiatriskajā slimnīcā, taču pēc pārbaudes no slimnīcas izlaists. Policijas darbinieki, kuri izmeklēja pirmā kāpiena vantīs apstākļus, par vīrieša došanos prom no slimnīcas neesot bijuši informēti. Vairākkārt tiesātais 36 gadus vecais Silards, lai pievērstu uzmanību savām sadzīviskajām problēmām, jūnija sākumā pa Vanšu tilta vantīm uzrāpās līdz pat tilta balstam. Silardam nav darba un dzīvesvietas, taču viņš neesot gribējis nolēkt no tilta, bet gan plānojis pa vienas puses vantīm uzrāpties līdz tilta virsotnei un pa otras puses vantīm atkal tikt lejā. Tāpat kā iepriekšējo reizi, arī šoreiz satiksme uz tilta bija slēgta, kursēja tikai sabiedriskais transports. Tilta "iekarotāja" izdarības bija sapulcinājušas lielu ziņkārīgo skatītāju pulciņu, no kuriem daži Silarda kāpšanu vēroja pat ar binokļiem. TVNET rīcībā ir neoficiāla informācija, ka jau pēc pirmās Vanšu tilta "iekarošanas" reizes Silards draudējis savu rīcību atkārtot, ja viņa sadzīves apstākļi neuzlabosies. Turklāt šie divi kāpieni Vanšu tiltā nebūt viņam neesot pirmie. Šādu pasākumu viņš jau esot veicis padomju gados. Iepriekš par šādu vīrieša rīcību Rīgas Galvenās policijas pārvalde ierosināja krimināllietu pēc Krimināllikuma 231.panta 1.daļas par huligānismu. Kā skaidroja Bērziņš, krimināllieta ierosināta tādēļ, ka vīrieša darbību dēļ radīti būtiski materiālie zaudējumi gan Rīgas pašvaldībai, gan sabiedrībai. Silards tika ievietots psihiatriskajā slimnīcā, kur ārstu uzraudzībā viņam tika veiktas nepieciešamās ekspertīzes. Silards ir septiņas reizes tiesāts par zādzībām. Viņš esot psihiski nelīdzsvarots cilvēks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu