Pasniegti Triju Zvaigžņu ordeņi.

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par nopelniem Latvijas labā sestdien, 4.maijā, vairākiem cilvēkiem piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis. Sarīkojumā Rīgas Latviešu biedrības namā Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga atgādināja, ka pagaidām Latvijā ir atjaunots tikai viens ordenis, tādēļ cilvēki to saņem par dažādiem nopelniem – vai tas būtu kāds īss, spožs panākumu mirklis, vai darbs visa mūža garumā.

Vaira Vīķe-Freiberga, Valsts prezidente: “Tā ir zīme, ka šis cilvēks ir kaut ko īpašu sasniedzis. Ka ir sasniedzis kaut ko, kas ir apbrīnas un cieņas, un atzinības, un tā goda vērts. Kaut ko, kas ir godināms visas tautas, visas publikas acīs.”

Report.: Pirmais Latvijas augstāko apbalvojumu saņēma Latvijas pareizticīgo baznīcas metropolīts Aleksandrs. Ordeni saņēma arī vairāki diplomāti un sabiedrībā pazīstami cilvēki – olimpiskais čempions Igors Vihrovs, komponists Zigmārs Liepiņš, uzņēmējs un mecenāts Haims Kogans un arī citi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu