Aprīlī luterāņu un baptistu mācītāju vadībā taps jauns politisks spēks.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Luterāņu mācītāji Ēriks Jēkabsons un Jānis Šmits, kā arī baptistu draudzes vadītājs Ainārs Baštiks paziņoja, ka aprīļa beigās tiks dibināts jauns politisks spēks, kura nosaukums pagaidām tiek turēts noslēpumā. Politiskās organizācijas mērķis būs sabiedrības garīga atdzimšana.

Lai arī uz tikšanos ar žurnālistiem bija ieradušies vairāki sabiedrībā pazīstami cilvēki - bijušais "Laivijas Krājbankas" prezidents Arnolds Laksa, bijušais Latvijas vēstnieks Krievijā Jānis Peters, Saeimas deputāts un komponists Raimonds Pauls, mūziķis Kaspars Dimiters ar kundzi un juristu biedrības priekšsēdētājs Aivars Borovkovs, neviens no pieminētajiem savu klātbūtni konferencē nesaistīja ar politisko darbību jaundibināmajā partijā. Jēkabsons žurnālistiem norādīja, ka, iespējams, jaunajam politiskajam spēkam pievienosies Jaunā kristīgā partija un Kristīgo demokrātu savienība, kuras par savu tālāko politisko darbību lems partiju kongresos marta beigās un aprīļa sākumā. Lai arī klātesošajiem vēl netika publiskots jaundibināmā politiskā spēka nosaukums, Jēkabsons uzsvēra, ka tajā nebūs vārda "kristīgs". "Ar to mēs apliecinām, ka mūsu pasaules uzskats nepieder tikai baznīcai .. līdzšinējo kristīgo partiju pieredze liecina, ka cilvēki kristiešus neuzskata par cīnītājiem un politiķiem, taču mēs nākam, lai cīnītos," teica Jēkabsons. Viņš arī norādīja, ka "baznīcas politiskā veidā" jaundibināmo partiju neatbalstīs. "Baznīca nenoliedzami atbalsta visas tās idejas, kas nāk sabiedrībai par labu, taču baznīcas politiska angažētība nebūs. Nevar arī aizmirst, ka kristieši un arī mēs, mācītāji, esam tādi paši pilsoņi kā visi pārējie, tāpēc tikšanās ar kristiešiem noteikti notiks privātā plānā," sacīja Jēkabsons. Laksa BNS un "Dienai" norādīja, ka uz konferenci atnācis tādēļ, ka viņu uzaicinājis tuvs ģimenes draugs Ainārs Šlesers, taču norādīja, ka politikā iesaistīties negrasās. Arī Peters BNS pauda - "esmu ielūgts vairākās priekšvēlēšanu sanāksmēs un arī noteikti parādīšos vairākās, taču neesmu pārliecināts, ka kādā no tām iesaistīšos". Peters arī atzina, ka viņam "politiski simpatizē Jēkabsona personība". Savukārt Pauls žurnālistiem atzina, ka "nesaka ne jā, ne nē". Viņš atzina, ka konferencē neredzējis partijas kodolu, uz kā tas tiks būvēts. "Redzēju tikai runas par garīgām lietām, kas, protams, ir skaisti un pareizi, bet nav skaidrs, kā tas tiks realizēts," sacīja Pauls, piebilstot - "būs vēl arī citi kongresi". Arī Dimiters atzina, ka uz konferenci atnācis tādēļ, ka viņu uzaicinājis Jēkabsons, kurš ir viņa dēla krusttēvs, taču pats politikā iesaistīties negrasās, norādot, ka viņš "viens pats ir partija".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu