Rīt sākas prāva pret bijušo Dienvidslāvijas prezidentu Slobodanu Miloševiču.

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ANO starptautiskā Hāgas kara tribunāla galvenā prokurore Karla del Ponte pieaicinājusi aptuveni 300 liecinieku "no upuriem līdz tuvākajiem līdzgaitniekiem", kas liecinās Hāgas tribunālā, kur otrdien sāksies prāva pret bijušo Dienvidslāvijas prezidentu Slobodanu Miloševiču.

"Miloševičs var būt pārliecināts, ka mūsu rīcībā ir neatspēkojami pierādījumi, kas liecina, ka viņš ir atbildīgs par genocīdu," viņa pirmdien teica intervijā Itālijas laikrakstam "La Repubblica". Daudzos gadījumos liecinieku vārdi tiks atklāti tikai 10 dienas pirms liecības sniegšanas. "Mēs esam spiesti aizsargāt daudzus lieciniekus, kuri ir pakļauti nopietniem nāves draudiem," laikrakstam teica del Ponte. Viņa intervijā uzsvēra, ka "šī nav prāva pret Serbiju vai serbiem". Bijušo Dienvidslāvijas prezidentu Miloševiču apsūdz genocīdā un noziegumos pret cilvēci, ko viņš izdarījis, 90.gados sairstot bijušajai Dienvidslāvijai. Del Ponte sagaida, ka prāva ilgs "ne mazāk kā divus gadus". Kaut gan Serbijas valdība sadarbojas ar izmeklēšanu, del Ponte teica, ka Dienvidslāvijas prezidents Vojislavs Koštuņica viņai liedzis iepazīties ar militārajiem arhīviem. "Viņš visādi bloķēja manu darbību," viņa sacīja. Un tomēr del Ponte noskaņota optimistiski. "Prāva iedibina principu: pie varas esošie nav nesodāmi."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu