Lai gan aprīlī bezdarba līmenis valstī nedaudz samazinājās, vairākās jomās  vakances ilgstoši paliek tukšas. Vislielākais darbaroku trūkums vērojams mazumtirdzniecības jomā, liecina aktuālās tendences darba tirgū. Tāpat trūkst augsti kvalificēti un zemākā līmeņa darbinieki - sētnieki, juristi, apkopēji un pētnieki.

Speciālisti neraujas strādāt profesijās, kurās vajadzīgas zināšanas un iemaņas, bet alga nesasniedz pat vidējo valstī. Tikmēr dažās mazāk prestižās profesijās piedāvā algu 2000 un pat 4000 eiro bruto. Trūkst arī profesionāļu, ko novērtē ar algu 9 un 10 tūkstoši eiro mēnesī.

Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis šogad aprīļa beigās bija 5,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita - par 0,4 procentpunktiem mazāks nekā marta beigās, liecina Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) informācija. Aprīļa beigās NVA bija reģistrēti gandrīz 48 tūkstoši bezdarbnieki. Vislabākās darba iespējas tradicionāli saglabājas Rīgas reģionā, kamēr Vidzemē un Latgalē bezdarba līmenis ir nedaudz augstāks nekā vidēji valstī. NVA reģistrēti vairāk nekā 4400 darba piedājumi.