Miljoniem cilvēku pasaulē vērojuši ASV terora akta upuriem veltīto televīzijas labdarības šovu .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Miljoniem televīzijas skatītāju visā pasaulē piektdienas naktī varēja vērot gigantisko televīzijas labdarības šovu "America: A Tribute to Heroes", kas bija iecerēts, lai palīdzētu pagājušās nedēļas terorisma aktos ASV cietušo un bojā gājušo tuviniekiem.

Bezprecedenta solidaritātes šovs vienlaikus notika uz skatuvēm Ņujorkā un Losandželosā, un tā laikā slavenākās amerikāņu kino un mūzikas zvaigznes pieminēja 11.septembra terora aktā bojāgājušos, atstāstīja atsevišķas notikušā epizodes un likteņstāstus. Lai izvairītos no iespējamiem draudiem, sarīkojuma vieta netika izpausta, taču to translēja 31 telekanāls ASV un vairāk nekā 8000 radiostaciju. To pārraidīja arī daudzi citu valstu raidītāji. Pasākumā piedalījās slavenības, sākot no bijušā boksera Muhameda Ali līdz Tomam Krūzam. Zvaigžņu vidū bija Toms Henks, Džūlija Robertsa, Sallija Fīldsa, Roberts de Niro, Klints Īstvuds, Vils Smits, Džims Kerijs, Billijs Džoels, Brūs Springstīns, Stīvs Vonders, Pols Saimons, Stings, Selīna Diona un daudzi citi. Neskatoties uz lielo slavenību skaitu, šovs notika bez liekas greznības, aplausiem, limuzīniem un sarkaniem paklājiem. "Mēs šeit šovakar esam vienkāršā vienotības šovā, lai godinātu patiesos varoņus un darīt visu ko mēs varam, lai nodrošinātu visām viņu ģimenēm mūsu lielās Amerikas ģimenes atbalstu," labdarības izrādes laikā sacīja Toms Henkss. Breds Pits, Mega Raiena un Džeks Nikolsons bija to Holivudas zvaigžņu vidū, kuras piekrita atbildēt uz ziedotāju telefona zvaniem ASV. Uz telefona zvaniem atbildēja arī Silvestrs Stalone, Džons Kjūsaks, Adams Sendlers, Sindija Krauforde un Als Pačīno. Kopumā akcijas laikā saziedoti 116 miljoni dolāru. Organizatoru mērķis bija ar šo programmu "apvienot satricināto pasauli ar vārdiem un mūziku". Brūss Springstīns sveču liesmu lokā raidījumā dziedāja savas jaunās dziesmas "Mana pilsēta ir drupās" un "Nāc, piecelies!". Pēc ilgāka laika tiešraidē atkal uzstājās ar Pārkinsona slimību sirgstošais Muhameds Ali, kurš aicināja neuzskatīt visus musulmaņus par teroristiem. Henkss savā runā uzsvēra, ka aktieri un mākslinieki nav nekādi "dziednieki un lielās nācijas sargi". "Mēs esam šeit, lai uzmundrinātu un, cerams, savāktu kādu daudzumu naudas," viņš sacīja. Britu grupa U2 pieslēdzās pasākumam no Londonas. Bet ar Ņujorkas policistu likteņstāstiem uzstājās aktieri no populārā seriāla "NYPD Blue" ("Ņujorkas policija"). Maikls Džeksons gan nebija viesu vidū, taču viņš nākamās nedēļas sākumā gatavojas uzstāties ar savu jauno dziesmu "What More Can I Give?", kuras ienākumus ziedos palīdzībai terora akta upuriem. Individuālu labdarības koncertu Ņujorkas ugunsdzēsējiem apsolījis arī Pols Makartnijs. Tostarp reperis "Dr Dre" ir ziedojis vienu miljonu ASV dolāru pagājušās nedēļas terorisma aktos cietušajiem un bojā gājušo tuviniekiem. Arī popzvaigzne Britnija Spīrsa ir pavēstījusi, ka ziedos Ņujorkas traģēdijā bojāgājušo ugunsdzēsēju un policistu tuviniekiem vienu dolāru no katras biļetes, kura tiks pārdota uz viņas gaidāmās koncertturnejas 31 koncertu. Savukārt ierakstu kompānija "Arista Records" ir paziņojusi par Vitnijas Hjūstones dziesmas "The Star-Spangled Banner" versijas izdošanu, kuras ienākumi tiks ziedoti Ņujorkas policistiem un ugunsdzēsējiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu