Maskavas mērs Jurijs Lužkovs aizliedz vēršu cīņu rīkošanu Maskavā .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Maskavas mērs Jurijs Lužkovs devis rīkojumu atcelt 8. un 9.septembrī paredzētās vēršu cīņas, un domājams, ka šādu mēra lēmumu panākusi visai neparasta koridas pretinieku alianse, kurā savu vārdu teikusi gan bijusī franču kinozvaigzne Bridžita Bardo, gan Krievijas pareizticīgo baznīcas patriarhs Aleksijs II.

Kā paziņojis Lužkova pārstāvis, pilsētas vadība atzinusi, ka vēršu cīņas uzskatāmas par "nepieņemamu vardarbības demonstrāciju". Pagājušajā nedēļā Bardo, kas tagad pazīstama kā nesamierināma dzīvnieku tiesību aizstāve, vērsās pie Lužkova ar vēstuli, kurā aizrādīja, ka vēršu cīņas "ir arhaiskas un nežēlīgas" un tajās izpaužas visi "tumšākie un neģēlīgākie cilvēka dabas aspekti". Domājams, ka liela nozīme koridas atcelšanā bijusi arī patriarha Aleksija II atklātajai vēstulei, kurā gaidāmais pasākums bija nosaukts par vardarbības propagandu. Vēstuli publicēja avīze "Komsomoļskaja pravda", un tajā pausto viedokli atbalstīja arī vairākas dzīvnieku aizstāvības organizācijas. Jāpiebilst, ka afišas jau vairākas nedēļas aicināja maskaviešus septembrī pirmo reizi Krievijā vērot vēršu cīņu 1980.gada Maskavas Olimpisko spēļu kompleksā. Biļetes uz "koridu portugāļu stilā" jau tika pārdotas. Portugālē vēršu cīņu tradīcija atšķiras no Spānijas ar zināmu saudzību - tur vērsi nav pieņemts nogalināt, savukārt pašam vērsim tiek apzāģēti ragi, lai mazinātu risku gan toreadoram, gan zirgam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu