Koštuņica: Dienvidslāvijas un ASV attiecībās iezīmējies vēsturisks pavērsiens .

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidslāvijas prezidents Vojislavs Koštuņica pēc atgriešanās no vizītes Amerikas Savienotajās Valstīs izteicis pārliecību, ka Belgradas un Vašingtonas attiecībās "noticis vēsturisks pagrieziens uz nākotni".

Kā Koštuņica sacīja reportieriem Belgradas lidostā, viņa tikšanās ar ASV prezidentu Džordžu Bušu apliecinājusi, ka abu valstu attiecības, kas bija saspīlētas agrākā prezidenta Slobodana Miloševiča laikā un sakarā ar NATO uzlidojumiem Dienvidslāvijai, atkal atjaunojušās. Runājot par starptautiskās sabiedrības prasību izdot Starptautiskajam kara tribunālam Hāgā personas, kas apsūdzētas kara noziegumos, īpaši Miloševiču, Vašingtona apliecinājusi sapratni, ka Dienvidslāvijai jārada šim nolūkam nepieciešamā tiesiskā bāze, sacīja Koštuņica. Savukārt Albānijas premjerministrs Ilirs Meta Tirānā ceturtdien paziņoja, ka pieņēmis Serbijas premjerministra Zorana Džindžiča uzaicinājumu apmeklēt Belgradu. Vizītes datums vēl nav noteikts. Nākamnedēļ uz Albāniju dosies Dienvidslāvijas ārlietu ministrs Gorans Svilanovičs. Albānija un Dienvidslāvija janvārī atjaunoja diplomātiskās attiecības, kas tika pārtrauktas 1999.gadā Kosovas krīzes dēļ.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu