Dienvidslāvijas prezidents uzskata, ka Melnkalnes "politiskā drāma" ir beigusies .

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienvidslāvijas prezidents Vojislavs Koštuņica pirmdienas vakarā televīzijas uzrunā apsveica melnkalniešus ar notikušajām vēlēšanām un apgalvoja, ka to iznākums pierāda "federālās valsts integritātes paturēšanas nepieciešamību".

Koštuņica atzinīgi izteicās par lielo iedzīvotāju aktivitāti svētdienas vēlēšanās. Pēc viņa domām, tas norāda uz Serbijas un Melnkalnes kopējās valsts "vitalitāti". Vēlēšanu iznākums nozīmē "politiskās drāmas" beigas, piebilda Dienvidslāvijas prezidents, vienlaikus aicinot Melnkalnes vadību uz sarunām par kopējās federācijas tālāko likteni. Melnkalnes parlamenta vēlēšanās prezidenta Milo Džukanoviča neatkarības piekritēji guva tikai nedaudz vairāk par 50 procentiem balsu. Tomēr neatkarības referendumam par atdalīšanos no Serbijas parlamentā būtu nepieciešamas 2/3 balsu. Melnkalnes neatkarības pretinieki ieguva vairāk nekā 40 procentus balsu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu