Zviedri nopērk "Baltkom GSM" .

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Zviedru telekomunikāciju kompānijas "Netcom AB" meitas uzņēmums "Tele2 AB" "Baltkom GSM" 100% akciju paketi iegādājies par 277 miljoniem ASV dolāru. Šis ir pēdējo gadu lielākais darījums Latvijā. “Tele2AB” līdz šim ir jau darbojies Igaunijā un Lietuvā.

Ar "Baltkom GSM" iepriekšējiem īpašniekiem - firmu "Alīna", ASV kompānijām "Metromedia International Inc." un "Western Wireless Int.Corp." - pirkšanas līgums parakstīts otrdien, tā informēja "Tele2 AB" atbildīgais par ārvalstu tirgu Johans Svedbergs. "Tele2 AB" visā Eiropā esot kopumā 10 miljoni abonentu, uzņēmums darbojas arī Lietuvā un Igaunijā, bet, iegādājoties "Baltkom GSM" akcijas, "Tele2 AB" savu uzņēmējdarbību sāk arī Latvijā, norādīja Svedbergs. Plānoto investīciju apjomu Latvijas mobilo telekomunikāciju uzņēmumā Svedbergs vēl neatklāja, paužot uzskatu, ka par to ir pāragri runāt. Kā norādīts "Tele2 AB" informācijā Stokholmas biržai, pirkuma summā ietilpst arī "Baltkom GSM" kredītu atmaksa 53 miljonu ASV dolāru apmērā. "Netcom AB", kas dibināta 1993.gadā, ir viena no lielākajām telekomunikāciju servisa kompānijām Skandināvijā, piedāvājot gan fiksēto, gan mobilo telefonu pakalpojumus, datu pārraidi un interneta servisu ar nosaukumiem "Tele 2", "Tango Comviq" un "Q-GSM". "Baltkom GSM" zaudējumi pērn bija 2 miljoni latu, bet uzņēmuma prezidentam Pēterim Šmidrem piederošās "Alīnas" zaudējumi - 2,4 miljoni latu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu