"Spridzekļu veste ap Lielbritāniju." Džonsons savu izteikumu dēļ iekūlies jaunā skandālā

TVNET/The Independent
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Demisionējušais Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons pagājušomēnes daļā britu sabiedrības izraisīja sašutumu, parandžās tērpušās musulmanietes salīdzinot ar pastkastītēm un banku laupītājiem. Tagad Džonsons paziņojis, ka premjerministre Terēza Meja "aplikusi spridzekļu vesti" ap Lielbritāniju, vēsta "The Independent".

Avīzē "Mail On Sunday" publicēta Džonsona sleja, kurā viņš Mejas pozīciju "Brexit" jautājumā salīdzinājis ar Lielbritānijas ieģērbšanu spridzinātāja-pašnāvnieka vestē un detonatora nodošanu Briselei.

"Līdz šim visos sarunu etapos Brisele ir dabūjusi to, ko Brisele grib. Mēs piekritām ES grafikam; mēs piekritām samaksāt 39 miljardus mārciņu, pretī neko nesaņemot," raksta Džonsons. Viņš kritizēja Mejas ieceres kā pārāk piekāpīgas. 

"Mēs esam pavēruši ceļu mūžīgai šantāžai. Mēs esam aplikuši spridzekļu vesti ap Lielbritānijas konstitūciju - un iedevuši detonatoru [ES pusi pārstāvošās "Brexit" delegācijas vadītājam] Mišelam Barnjē," turpina Džonsons.

Džonsona izteikumi lielākoties izpelnījušies nosodījumu politiskajās aprindās. "Teikt, ka premjerministres uzskati ir kā teroristam-pašnāvniekam - tas ir par daudz," tvītoja torijus pārstāvošais parlamenta deputāts Alans Dankans. "Tas ir viens no pretīgākajiem mirkļiem britu politikā. Es atvainojos, bet tas ir Borisa Džonsona politiskais gals."

Džonsona sleja tika publicēta nepilnu nedēļu pēc tam, kad viņš komentārā laikrakstam "The Daily Telegraph" izteicās, ka Meja sarunās ar ES "vicina balto karogu".

Džonsons no Lielbritānijas ārlietu ministra atkāpās jūlijā, neilgi pēc sanāksmes par "Brexit" stratēģiju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu