ANO: Pārtikas pasaulē trūkst 821 miljonam cilvēku (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

To cilvēku skaits, kas cieš no nepietiekama uztura, visā pasaulē 2017.gadā veidoja 821 miljonu – pārtikas trūkst katram devītajam pasaules izdzīvotājam, teikts ANO ziņojumā par pārtiku un uzturu, vēsta Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Ziņojumā arī norādīts, ka nepietiekamu uzturu pasaulē saņem kopumā 151 miljons bērnu, kas ir jaunāki par četriem gadiem.

To cilvēku skaits, kuriem trūkst pārtikas, pasaulē palielinās jau pēdējos trīs gadus, kas seko gadiem ilgušam samazinājumam.

Kā norāda ziņojuma autori, pārtikas trūkums pēdējos gados daļēji skaidrojams ar globālās sasilšanas izraisītiem ekstrēmiem klimata notikumiem – sausumu, vētrām, plūdiem, karstumu.

Šādu parādību skaits pasaulē kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem ir dubultojies.

“Karstāka pasaule nozīmē izsalkušāku pasauli,“ teikts ziņojumā.

ANO aicina pasauli nekavējoties sākt šīs problēmas risināšanu, lai samazinātu pārtikas trūkumā dzīvojošu cilvēku skaitu.

Eksperti aicina pasaules līderus galveno uzmanību pievērt globālās sasilšanas negatīvo seku novēršanai.

Tajā pašā laikā ANO ziņojumā uzsvērts, ka pasaulē 672 miljoniem cilvēku jeb katram astotajam ir pārmērīgs liekais svars.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu