Skauģis: ātro kredītu bizness ir tikpat kaitīgs kā alkohola un tabakas industrija (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ceptuves "Lāči" saimnieks un maizniekmeistars Normunds Skauģis
Ceptuves "Lāči" saimnieks un maizniekmeistars Normunds Skauģis Foto: Evija Trifanova/LETA

Viena no galvenajām Latvijas problēmām, kas veicina emigrāciju, ir ātrie kredīti, tā LTV raidījumā "1:1" norāda maizes ceptuves "Lāči" dibinātājs, Normunds Skauģis. Viņš ātro kredītu nodarīto kaitējumu salīdzina ar tabakas un alkohola industrijas radīto postu. 

Skauģis norāda, ka arī daži no viņa vadītās maizes ceptuves darbiniekiem ir bijuši spiesti pamest Latviju, lai atrastu labāk apmaksātu darbu ārvalstīs un kredītus nomaksātu. 

Runājot par darbaspēku Latvijā, Skauģis bilda, ka vispirms valstij ir jāparūpējas, lai visi iedzīvotāji tiktu nodarbināti. Kā vienu no mehānismiem, kas veicinātu bezdarba samazināšanos, "Lāču" dibinātājs min mobilitātes pabalstu.

Tāpat nepieciešams veicināt darbaspēka izglītošanu un organizēt apmācības jaunu prasmju apgūšanai. 

Gadījumā, ja pēc šo soļu izpildes valstī joprojām trūkst darba roku, tad ir jādomā par sezonālā darbaspēka ievešanu. 

Lūgts komentēt nodokļu reformu, Skauģis norādīja, ka tās efektivitāte būs vērtējama ātrākais pēc diviem, trim gadiem. 

Tāpat maizniekmeistars prognozē, ka maizes cena nākotnē celsies, jo palielinās izejvielu izmaksas, bet nodokļu slogs nesarūk. 

Maizes ceptuvi "Lāči" tika dibināta 1993.gadā. Šobrīd uzņēmums nodarbina aptuveni 300 cilvēku un eksportē produkciju uz 13 valstīm, ieskaitot tādas eksotiskas zemes kā Japāna. 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu