Slimnīcā nogādāti iereibuši cilvēki, kuri saindējušies ar gāzi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NMPD

Rīgā un Vidzemē slimnīcā piektdien nogādāti divi iereibuši cilvēki, kuri saindējušies ar gāzi, informē Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD).

Rīgā 18 gadus veca jauniete alkohola reibumā nolēmusi pagatavot vakariņas, taču piemirsusi, ka ieslēgusi gāzes degli.

Vidzemē kaimiņi sajutuši gāzes smaku un izsaukuši atbildīgos dienestus, kuri konstatējuši, ka gāzes ierīci atgriezis 62 gadus vecs vīrietis. Šis cietušais nogādāts slimnīcā ar alkohola intoksikāciju un saindēšanos ar gāzi.

Savukārt Zemgalē 53 gadus vecs vīrietis, kurinot plīti, par ātru aizvēris krāsns aizbīdni. Vīrietim sniegta medicīniskā palīdzība, taču viņu nebija nepieciešams hospitalizēt. Vīrietis apgalvojis, ka viņu pamodinājis kaķis.

Mediķi norāda, ka sākoties rudens sezonai ik reizi tiek reģistrēti gadījumi, kad cilvēki par ātru aizver krāsns aizbīdni un saindējas ar tvana gāzi.

Kurzemē slimnīcā piektdien nogādāta ar ābolu aizrijusies sirmgalve.

79 gadus vecai sievietei ēdot ābolu sācies klepus un elpošanas ceļos iekļuvis augļa gabals. Ar iespējamu smakšanu un svešķermeni elpceļos cietusī nogādāta slimnīcā.

Kopumā NMPD aizvadītajā diennaktī saņēma 994 izsaukumus, no kuriem 184 bija saistīti ar traumām un negadījumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu