Dizaineri iesaka: 10 IKEA produkti, kas iederēsies jebkur

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Ir tikai daži dekori vai mēbeles, kas spētu iederēties pirmajā dzīvoklī un pat sapņu mājā. Vairāku gadu desmitu laikā zviedru mēbeļu gigants Ikea ir apguvis universālo mēbeļu mākslu un spēj piedāvāt pircējiem tādas preces, kas iederēsies jebkur. Vairums Ikea mēbeļu apvieno moderno un funkcionālo, vienlaikus balansējot starp klasiskām vērtībām, minimālismu un jaunākajām tendencēm. Ne velti šīs lētās mēbeles ir iemīlējuši arī profesionāli dizaineri. Amerikāņu interjera portāls MyDomaine ir apkopojis dizaineru iecienītākās Ikea preces.

BOSJÖN ūdens krāns

Gluži tāpat kā virtuves skapīši, arī šis priekšmets ir klāts ar matētu melno krāsu, turklāt tam ir radīta īpaša forma. BOSJÖN ūdens krāns ne tikai lieliski izskatīsies, bet arī būs ekonomiskāks – tas neizmaksās pārāk daudz, un tajā ir iebūvēts aerators jeb speciāla iekārta, kas ūdens strūklai pievienos gaisa burbulīšus, tādējādi samazinot ūdens patēriņu.

MALM gulta

Dizaineri atklāj, ka šī gulta ir unikāla ar tās vienmērīgo formu, minimālistisko dizainu un arī pieejamo cenu. Tāpat MALM gultas ir viegli pārveidot un manipulēt ar to dizainu. Vienkāršākās telpās gultai var nomainīt galvgali un priekšējo dēli, pieskrūvēt kājas, tādā veidā radot pilnīgi cita paskata gultu. Savukārt, ja istaba ir koša un tajā jau ir viena vai divas mēbeles, kas piesaista skatienus, tad MALM gulta būs neitrāls akcents.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

GRÖNADAL šūpuļkrēsls

Šis šūpuļkrēsls lieliski izskatīsies kombinācijā ar spilvenu un aitādas imitācijas segu. Dizaineri skaidro, ka šis krēsls iederēsies gan guļamistabā, gan viesistabā – tas piesaistīs uzmanību ar savu unikālo formu un dizainu, taču lieki nekritīs acīs un saplūdīs ar citām mēbelēm.

RANARP lampa

Mūsdienās zelta un melnā krāsā nokrāsotas metāla detaļas ir īpaši populāras interjera dizainā, tāpēc ne velti šo Ikea lampu izvēlas arī dizaineri. Mēdz teikt, ka apgaismojums ir kā istabas aksesuārs un ar to ir īpaši viegli nošaut greizi, taču ne ar RANARP lampu – tai piemīt pāris dekoratīvu detaļu, taču tā nav pārāk uzkrītoša.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

POKAL glāzes

Šīs glāzes savā ziņā ir pat ļoti vienkāršas un īpaši ne ar ko neizceļas, taču vienlaikus tās ir tik ērtas un tajās var pasniegt jebko – sākot ar ūdeni, beidzot ar vīnu. Stikla glāzes ir veidotas pēc slavenā franču Picardie bistro glāžu prototipa. POKAL glāzes būs gan izturīgas – tās varēs pārciest neskaitāmus seansus trauku mašīnā, gan arī ekonomiskas – viena glāze maksā vien 49 centus.

SEKTION atvilktnes

Šobrīd matēta melna krāsa ir īpaši aktuāla modes tendence interjera dizainā – tā ir eleganta un grezna, kā arī vienlaikus tai piemīt skandināvu minimālisma iezīmes. Tas pats attiecas uz SEKTION virtuves skapīšiem melnajā krāsā. Šie skapīši ir ne tikai ērti un ekonomiski, bet  ar viena sīkuma, rokturīšu, nomaiņu spēs pārvērst virtuvi līdz nepazīšanai.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

FRYKKEN grozi ar vāku

Nelielie groziņi izdaiļos pat blāvus un tukšus plauktus, tajos atradīsies vieta dažādiem sīkumiem, kā arī tie palīdzēs organizēt nelielus priekšmetus, piemēram, sīkas bērnu rotaļlietas.

STOCKHOLM paklājs

Šis ir viens no vecākajiem Ikea dekoriem, kas ir palicis nemainīgi pieprasīts līdz pat mūsdienām. Paklāja popularitātē vainojami tā universālais izmērs, cena un kvalitāte. Paklāja melnbalto toņu palete jau gadiem neiziet no modes, turklāt to var kombinēt ar jebkuru mājokļa dizainu.

Foto: Ikea/Publicitātes foto

KALLAX plaukts

Tas Ikea sortimentā atrodas jau desmitiem gadu, nezaudējot popularitāti, un ne velti – to ir iecienījuši gan pircēji, gan dizaineri. Plaukti ir ieturēti minimālistiskā manierē, tie ir simetriski un pārlieku neizcelsies. Šeit ir iespējams izkārtot ne tikai grāmatu vai kompaktdisku kolekciju, bet arī akcentēt savas kolekcijas vērtīgākos priekšmetus, modes lietas, piemēram, somiņas vai smalkas kurpes, augus un citus sīkumus. Tāpat šo plauktu var lietot kā istabas sadalītāju vai izmantot tā modulāro uzbūvi un iemontēt tajā atvilktnes.

BESTA plauktu kombinācija ar atvilktnēm

BESTA plauktu komplekts ir universāla mēbele, kas izskatās gluži kā dizaineru radīta vai īpaši pasūtīta prece. Dizaineri atklāj, ka, noņemot plaukta komplektu kājas un saliekot kopā vairākus plauktu komplektus, ir iespējams radīt ilūziju, ka šie plaukti ir iebūvēti sienā. Bez unikālā izskata plauktos ir īpaši daudz vietas dažādiem sīkumiem, turklāt veikals piedāvā lielu krāsu izvēli, tāpēc plauktus ir iespējams iekļaut teju jebkurā interjerā.

Foto: Ikea/Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu