Ikoniskās IKEA preces, kas jau gadu desmitiem neiziet no modes (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ikea/пресс-фото

Viens no IKEA veiksmes stāstiem ir tā unikālās mēbeles, kas spēj izskatīties moderni gadu gadiem. Veikalā pieejamās mēbeles sava mājokļa interjera veidošanā izmanto gan studenti, gan ģimenes un pat profesionāli interjera dizaineri. Taču dažas preces no IKEA plašā piedāvājuma īpaši izceļas uz citu fona: šīs lietas pārdošanā ir gadu desmitiem, bet tik un tā ir saglabājušas nemainīgu pieprasījumu.

Billy grāmatu plaukts

Pat mūsdienās šī ir pieprasītākā IKEA mēbele – kaut arī plaukts neizceļas ar unikālu dizainu, tas spēj iekļauties teju jebkurā mājoklī, ražotājs ir parūpējies par vairākām plaukta variācijām. Tieši vienkāršība ir šīs mēbeles veiksmes atslēga – Billy plauktiņus pasaule pazīst jau kopš 1979. gada, un tā vēl aizvien ir viena no top IKEA precēm.  

Poäng krēsls

Pērnajā gadā šis krēsls svinēja 40 gadu jubileju – tā radītājs ir japāņu dizainers Noburu Nakamura, kas tolaik mēģināja apvienot japāņu un skandināvu dizaina nianses vienā mēbelē. Pat pēc šiem gadiem japāņu krēsls ir pircēju iecienīta mēbele, kas izceļas ar tā vienkāršo un neatkārtojamo dizainu.

Malm gulta

Arī Malm gulta ir viena no IKEA mēbelēm, kas kļuvusi tik pieprasīta tās vienkāršā, bet praktiskā dizaina dēļ. Šī gulta ir īpaši iecienīta tieši dizaineru vidū – ar gultas minimālistisko dizainu ir viegli manipulēt, tādēļ to ir viegli pārveidot un papildināt ar dažādām detaļām.

Kallax plaukts

Gluži tāpat kā Billy plaukts, arī Kallax ir īpaši pieprasīta mēbele, kas izceļas ar tās vienkāršo dizainu. Atšķirībā no Billy šo plauktu veido vairākas kvadrātveida iedaļas, kas savukārt to padara par daudzfunkcionālu mēbeli. Šo plauktu bez īpašas piepūles var pārveidot par televizora galdiņu, rotaļlietu kasti vai pat par naktsskapīti.

Rens aitādas paklājs

Šis ir paklājs, kas katru māju padarīs vizuāli dārgāku, bet neiedzīs pircējus bankrotā, kas arī ir rens paklāja lielā pieprasījuma iemesls. Mūsdienās paklāju var manīt ne vienā vien Instagram vai Pinterest fotogrāfijā, kur slavenais paklājs ir uzklāts tieši pie gultas vai uz krēsla.

 

A post shared by Cedar & Grass (@cedarandgrass) on

Lack galdiņi

Kvadrātveida galdiņi ir īpaši slaveni jau kopš pagājušā gadsimta 80. gadiem. Nelielais, elementārās formas galdiņš ir ne tikai ekonomisks, bet arī moderns un viegli pārveidojams. Arī šos galdiņus ir iecienījuši vairāki interjera dizaineri, kas galdiņus izmanto kā bāzi jaunai un stilīgai mēbelei.

 

A post shared by IKEA Taiwan (@ikea_taiwan) on

Klippan dīvāns

Šis dīvāns ir īsts modernisma piemērs – kastes formas rāmis un metāla kājas liek domāt, ka Klippan dīvāns nāk no 60. gadu mājokļa. Tā vienkāršais dizains ļauj pircējam pašam manipulēt ar dīvāna izskatu jeb mainīt polsterējumu pēc saviem ieskatiem, izdekorēt to ar spilveniem vai pat papildināt to ar tādu pašu dīvānu un izveidot “L” formas mīksto mēbeli.

 

A post shared by IKEA Nederland (@ikeanederland) on

Stockholm paklājs

IKEA standarta plakanie paklāji veikalu plauktos atrodas jau gadu desmitiem – tie ir pieejami dažādos izmēros un dizainos. Šie paklāji, tāpat kā citas populārās IKEA preces, izceļas ar skandināvu demokrātisko dizainu un iederas jebkura mājokļa interjerā.

Ektorp dīvāns

Tāpat kā Klippan dīvāns, arī Ektorp izceļas ar vienkāršu un elementāru dizainu, taču šī mēbele atšķiras vien ar dažām niansēm. Šis ir tradicionālāka dizaina dīvāns – tā rokturi ir noapaļoti, atzveltnes veido divi lielāki spilveni, bet kāju daļu nosedz dīvāna polsterējums.

Frakta iepirkumu soma

Visbeidzot – pati populārākā IKEA prece ir to iepirkumu maiss jeb zilā soma, kuru iegādājas teju jebkurš mēbeļu pircējs. Šīs praktiskās somas noder ne tikai pirkumu aiznešanai līdz automašīnai, bet arī drēbju šķirošanai un mantu uzglabāšanai. Šo somu par labu esam ir atzinušas pat Kardašjanu māsas un slavenais zīmols Balenciaga, kas pērn izveidoja 2000 dolāru dārgu somu dizainu, kas stipri līdzinājās eiro vērtajai IKEA Frakta somai.  

 

A post shared by magnoria (@magnoriia) on

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu