Antikvariātu pavēlnieks – kādas lietotas mājas preces ir vērts iegādāties

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Iegādājoties preces mājokļa dekorēšanai, pirmā doma, kas pārņem prātus, ir ļauties lielveikalu valdzinājumam un iegādāties interjera žurnālos redzēto dekoru un mēbeļu līdziniekus. Taču, lai mājas dekorēšana šādā veidā nepārvērstos par bankrotu, dažus dekorus vai mēbeles var iegādāties lietotus, kas būs ne tikai  ekonomiskāk, bet arī neatkārtojams mājokļa papildinājums.

Jāteic gan, ka mājas preču iegāde lietoto mēbeļu veikalos, internetā, krāmu tirgos un antikvariātos nemaz nav tik vienkārša. Var gadīties neatrast, ko meklēji, nav pieejams vēlamais izmērs vai iepirktā prece ir bojāta. Tomēr, ja izdodas atrast kādu pērli vai vismaz glītu priekšmetu ar dažiem trūkumiem, tiem ir iespējams piešķirt jaunu funkciju vai pārveidot atbilstoši savai gaumei.

Lūk, ko vērts iegādāties krāmu tirgos un citos lietoto preču veikalos!

Plates un plašu vāciņi

Nav jābūt melomānam, lai novērtētu veclaicīgo plašu vāku izskatu. Pat ja neatrodi “The Beatles” vai Raimonda Paula zelta laikmeta plates, piemeklē vākus ar interesantu dizainu – krāsainām ilustrācijām, amizantām fotogrāfijām vai grafisku zīmējumu. Ierāmē plates un liec pie sienas – tās lieliski aizstās dārgus mākslas darbus vai fotogrāfijas.

Foto: Unsplash

Veclaicīgi svečturi

Vecie metāla svečturi mūsdienās ir skaists un dinamisks dekors, kuru nemaz tik viegli veikalos neatradīsi – tie vai nu maksās veselu bagātību, vai arī būs modernizēti. Piemeklē šādus svečturus krāmu tirgos vai antikvariātos un vajadzības gadījumā tos pārkrāso ar aerosola krāsu.

Foto: Pixabay

Grāmatas

Jāatzīst, ka veclaicīgām grāmatām piemīt neaprakstāms šarms un vērtība, kas tās padara par zelta atradumu, kas kalpos gan kā dekors, gan kā lasāmviela, gan arī pārsteigs literatūru mīlošus ciemiņus. Lietoto preču veikalos var atrast ne tikai literatūras šedevrus par pieņemamām cenām, bet arī vāki dažkārt izskatīsies gluži kā īsts mākslas darbs, turklāt grāmatās reizēm var atrast bijušā īpašnieka veltījumu vai pierakstus, kas grāmatai piešķir vēl papildu vērtību.

Foto: Unsplash

Paplātes

Paplātes mūsdienās ir kļuvušas par universālu dekoru, kas noder dažādu sīkumu organizēšanai – paplātes kalpo kā ierobežojošs laukums, kurā izkārtot smaržu, rotaslietu, sveču, trauku un citu sīkumu kolekciju uz kafijas galdiņa vai naktsskapīša. Tāpat arī paplātes ir samērā viegli pārveidojams priekšmets – to var pārkrāsot ar aerosola krāsām vai  personalizēt ar pašu zīmētām ilustrācijām.

Foto: Unsplash

Fotoalbumi

Senatnīgas fotogrāfijas ir unikāls atskats vēsturē, kas aizraus jebkuru vēstures entuziastu – apskati, kā savulaik izskatījās ļaudis, ēkas, notikumi un mājokļu telpas. Daži antikvariātos atrastie senatnīgie fotoalbumi izskatās kā mākslas darbi – tiem ir gravējumi, vākos iestrādātas īpašas metāliskas plāksnes vai arī tos rotā unikāli zīmējumi un attēli.

Foto: Unsplash

Krēsli un ķeblīši

Ja ieraugi krēslu ar tev tīkamu formu un samērā pieņemamā stāvoklī, ņem to ciet, pat ja  krāsa vai apvilktais audums neizskatās apmierinoši. Krēsli ir mēbele, kas noderēs vienmēr, turklāt tagad jaunākās interjera tendences pieļauj pie viena galda izlikt pilnīgi dažādus krēslus, tāpēc nebaidies no krēsliem-vientuļniekiem antikvariātu sortimentā. Pārkrāso krēslus sev tīkamajās krāsās, pārvelc audumu un izbaudi jaunu un svaigu mēbeli.

Foto: Unsplash

Vecās Polaroid fotokameras

Pat ja vecās kameras vairs nedarbojas vai tām vairs nav iespējams iegādāties trūkstošas detaļas, piemēram, filmiņas vai fotogrāfiju papīru, tās tomēr var noderēt kā eklektisks dekors. Unikālam izskatam nokrāso kameru ar baltu vai kādu metālisku aerosola krāsu un izliec to kā dekoru grāmatu plauktā vai uz kafijas galdiņa.

Foto: Unsplash

Rāmji un spoguļi

Mēdz teikt, ka lietotus spoguļus nav ieteicams pirkt, jo tajos mīt iepriekšējo mājinieku negatīvā enerģija. Nost ar māņticību! Antikvariātos un krāmu tirdziņos ir iespējams atrast pat ļoti greznus spoguļus, kurus var atjaunot paša rokām, nomainīt spoguļa virsmu un iegūt neatkārtojamu dekoru.

Foto: Pixabay
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu