Rehabilitācijas centrs jau ilgstoši izmanto neatbilstošu kases aparātu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pašvaldības kapitālsabiedrība SIA "Rehabilitācijas centrs "Līgatne"", apkalpojot klientus, pašlaik izmanto noteikumiem neatbilstošu kases aparātu, taču tuvākajā laikā situāciju plānots atrisināt. 

Kāds rehabilitācijas centra telpās esošā slepenā padomju bunkura apmeklētājs aģentūrai LETA iesūtīja čeku, paužot aizdomas, ka centrā tiek lietots noteikumiem neatbilstošs kases aparāts. Turklāt kā maksājuma valūta čekā norādīta lati, nevis eiro.

Iepazīstoties ar kases dokumentu, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) speciālisti aģentūrai LETA apstiprināja, ka darījumu apstiprinošs dokuments nesatur visu nepieciešamo informāciju, tādējādi kases aparāts, kurā sagatavots čeks, neatbilst normatīvajos aktos noteiktajām tehniskajām prasībām.

Tāpat VID uzsvēra - kā maksāšanas līdzeklim kases čekā ir jābūt norādītam eiro.

VID galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Evita Teice-Mamaja apgalvoja, ka VID ņems vērā iegūto informāciju, salīdzinās ar citu VID rīcībā esošu informāciju par konkrēto uzņēmumu un lems par atbilstošākajiem nodokļu administrēšanas pasākumiem.

Par šādu pārkāpumu, nenorādot visus nepieciešamos rekvizītus, paredzētais naudas sods ir no 140 līdz 700 eiro, ja pārkāpums konstatēts vietā, kur netirgo ar akcīzes nodokli apliekamas preces, un no 430 līdz 4300 eiro, ja tiek tirgotas ar akcīzes nodokli apliekamas preces.

Pārkāpumu aģentūrai LETA atzina arī uzņēmuma valdes locekle Dace Klāmane. Viņa klāstīja, ka kases aparāts tiek izmantots gan tūristu apkalpošanai, gan medicīnisko pakalpojumu sniegšanai, taču tā nomaiņa pret noteikumiem atbilstošu ir aizkavējusies, jo ierīci varot piegādāt tikai viens uzņēmums.

Turklāt arī no VID ilgi gaidīta atbilde par to, vai izvēlēto kases aparātu drīkstēs lietot. Pašlaik, lai administrētu nodokļus, rehabilitācijas centrs VID sniedz īpašas atskaites, bet jaunu aprīkojumu plānots uzstādīt tuvāko mēnešu laikā.

Klāmane skaidroja, ka vēl viens kases aparāts ir iestādes kafejnīcā, taču vēl nav skaidrs, vai tas ir noteikumiem atbilstošs.

"Firmas.lv" dati liecina, ka Līgatnes novada pašvaldības kapitālsabiedrības "Rehabilitācijas centrs "Līgatne"" apgrozījums pērn bijis 1,334 miljoni eiro, bet peļņa - 30 009 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu