Kanādā miljonu mantinieku atzīst par vainīgu tēva slepkavībā

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kanādas policija

Bijušais kanādiešu miljonārs Dellens Millards atzīts par vainīgu paša tēva slepkavībā, kas viņam ļāva mantot lielu bagātību, ziņo raidorganizācija BBC. Millards izcieš divus iepriekš piespriestos mūža ieslodzījumus par Loras Babokas un Tima Bosmas slepkavībām 2012. un 2013. gadā.

Millarda tēvs Veins Millards 2012.gadā tika atrasts miris ar šautu brūci galvā. Dēls policijai klāstīja, ka tēvs esot bijis alkoholiķis un cietis no depresijas.

Pēc tēva nāves Millards mantoja ģimenes bagātības. 

Veina Millarda nāve sākotnēji tika atzīta par pašnāvību. Taču, kad sešus mēnešus vēlāk pazuda Tims Bosma, tika sāktas vairākas izmeklēšanas, kas galu galā noveda pie tā, ka Dellenam Millardam tika izvirzītas apsūdzības trīs slepkavībās.

Prokuratūra uzskata, ka Millards nogalināja tēvu, lai pasargātu savu mantojuma daļu, ko izmantoja jauna aviācijas biznesa izveidošanai. Tiesā atklājās, ka Millards bija nelikumīgā ceļā nopircis ieroci, kas pēc Veina Millarda nāves tika atrasts viņam līdzās.

Trīs mēnešus pirms tēva nāves pazuda Dellena Millarda bijusī draudzene Lora Baboka. Policijas izmeklēšanā noskaidrojās, ka Baboka bija iepīta mīlas trijstūrī starp Millardu un viņa jauno draudzeni; Millards esot solījis "aizvākt [Baboku] no mūsu dzīves".

Savukārt 32 gadus vecais Tims Bosma ar Millardu iepazinās 2013.gadā, kad Millards atbildēja uz viņa sludinājumu par automašīnas pārdošanu. Bosma ar Millardu un viņa draugu Marku Smiču tikās savās mājās Hamiltonā, Ontārio.

Bosma piekrita ar abiem vīriešiem doties testa braucienā. Pēc tam viņš vairs netika redzēts.

"Tā bija tikai kravas mašīna, stulba kravas mašīna," pirms Smiča un Millarda aresta teica Bosmas sieva.

Policija vēlāk atrada Bosmas auto īpašumā, kas piederēja Millarda mātei. Lai arī mašīna bija iztīrīta, policija tajā atrada šaujampulvera un asiņu pēdas.

Policija sāka pētīt Millarda pagātni, tēva nāvi un bijušās draudzenes pazušanu.

Neilgi pēc Babokas nāves Millards iegādājās atkritumu dedzināmo krāsni. Babokas un Bosmas mirstīgās atliekas tā arī nav atrastas, bet izmeklētāji uzskata, ka abi tika nošauti un vēlāk sadedzināti.

2016.gadā Millardu un Smiču atzina par vainīgiem Bosmas slepkavībā, bet 2017.gadā viņus notiesāja par Babokas nogalināšanu. Par Veina Millarda slepkavību notiesāts tikai Dellens Millards.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu