Kučinskis cer, ka "bļaušana" pēc vēlēšanām pierims, bet neizslēdz ārkārtas vēlēšanas (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ministru prezidents Māris Kučinskis
Ministru prezidents Māris Kučinskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) cer, ka pēc Saeimas vēlēšanām "bļaušana" politiskajā vidē pierims, lai būtu iespējams runāt par darāmajiem darbiem. Reizē pilnībā nevarot izslēgt ārkārtas vēlēšanu iespēju, ja nevarēs izveidot valdību, intervijā aģentūrai LETA norādīja politiķis.

Premjers apstiprināja, ka nākamās koalīcijas kodolā redz paša pārstāvēto Zaļo un zemnieku savienību, nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Jauno Vienotību". Gadījumā, ja šīm partijām nepietiks balsu vairākumam, tad plānots skatīties, vai varēs atrast kopsaucējus ar kādiem citiem politiskajiem spēkiem. Šāda iespēja gan neattiecas uz partiju "Saskaņa", ar kuru koalīcijas veidošanas iespēju Kučinskis kategoriski izslēdz.

"Iespējamā situācija pēc vēlēšanām, protams, ir bīstama, un es neesmu starp tiem, kas pilnībā izslēgtu ārkārtas vēlēšanas, ja nevarētu tikt uztaisīta valdība. Jācer, ka 7.oktobrī visa šī "bļaušana" kļūs piezemētāka, lai varētu turpināt runāt par darbu," pauž valdības vadītājs.

Ja politiķim vēlreiz tiks uzticēts vadīt valdību, viņš sola nesākt ar amatu dalīšanu, bet vienoties par kritērijiem, kas ir jāizdara un kāpēc konkrētais politiskais spēks vēlēsies nākt koalīcijā. "Varam runāt, ja nāk ar uzstādījumu, ka varat kaut ko sakārtot tīrākai, labākai Latvijai. Pašlaik ir grūti izprast, kādi ir iemesli iet politikā tiem cilvēkiem, kas pašlaik reklamējas," pauž premjers.

Vaicāts, vai ZZS veidos koalīciju ar partiju "Saskaņa", Kučinskis atbildēja "nē un vēlreiz nē" uzsverot, ka pret to iebilst arī politiskā spēka biedri. "Ar pilnu atbildību saku, ka "Saskaņa" nav gatava, lai mēs ar viņiem sadarbotos," piebilda politiķis.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu