Saindētais "Pussy Riot" dalībnieks notikušajā vaino Krievijas izlūkdienestus (2)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"PUssy Riot" dalībnieki Pjotrs Verzilovs un Nadežda Tolkoņņikova slimnīcā Berlīne
"PUssy Riot" dalībnieki Pjotrs Verzilovs un Nadežda Tolkoņņikova slimnīcā Berlīne Foto: HANDOUT/REUTERS

Pankgrupas "Pussy Riot" dalībnieks Pjotrs Verzilovs trešdien tika izrakstīts no slimnīcas Berlīnē, uz kurieni tika nogādāts pēc saindēšanas Krievijā pirms divām nedēļām. Verzilovs uzskata, ka par notikušo atbildīgi Krievijas specdienesti, viņš sacījis intervijā vācu laikrakstam "Bild".

Verzilovam palika slikti neilgi pēc sēdes lietā par "Pussy Riot" akciju Pasaules kausa futbolā laikā. Viņš uz laiku zaudēja redzi, dzirdi un spēju pārvietoties.

Verzilovs tika hospitalizēts Maskavā 11.septembrī. 13.septembrī viņš smagā stāvoklī tika nogādāts Sklifosovska institūta reanimācijas nodaļā. Savukārt 15.septembrī viņš tika pārvests ārstniecības turpināšanai uz Berlīni.

Slimnīca Berlīnē paziņoja, ka Verzilovs esot uzņemts ar "saindēšanās simptomiem". Lai arī viņa organismā netika atrastas indes pēdas, mediķi uzskata, ka cita izskaidrojuma viņa stāvoklim neesot.

Verizolovs uzskata, ka ticis izmantots "jauns indes kokteilis", jo daži simptomi parādījušies ātrāk, citi - vēlāk.

Foto: HANDOUT/Cinema for Peace Foundation

Iemesli viņa saindēšanai esot divi: pirmkārt, akcija Pasaules čempionāta futbolā laikā, par ko viņš un vēl trīs "Pussy Riot" dalībnieces izcieta 15 dienu arestu, otrkārt, viņa loma žurnālistikas pētījumā par "trīs krievu žurnālistiem, kurus nogalināja Āfrikā".

 Verzilovs darbojas tīmekļa medijā "Mediazone". Dienā, kad, pēc visa spriežot, viņš tika saindēts, Verzilovam bija jāsaņem ārvalstu speciālistu galīgais ziņojums par Centrālāfrikas Republikā (CĀR) notikušo trīs Krievijas žurnālistu slepkavības izmeklēšanu, raksta "Novaja Gazeta".

"Mēs vēl nevaram neko publiski komentēt, bet ir šādi tādi jaunumi," viņš sacīja intervijā "Bild".

Verzilovs norādīja, ka pēc atveseļošanās plānojot atgriezties Krievijā.

"Es pieņemu, ka tie, kas mani saindēja, centīsies to izdarīt vēlreiz. Tāpēc es negribu, lai viņš atgriežas," avīze sacīja Verzilova dzīvesbiedre Veronika Ņikulšina. "Bet Pjotru apturēt nevar.

"Pussy Riot" dalībniece Nadežda Tolokoņņikova šonedēļ paziņoja par aizdomām, ka Berlīnē sākuši izsekot grupas dalībnieka Pjotra Verzilova tuviniekus un draugus. 

Kā Tolokoņņikova pavēstījusi Vācijas medijam “Deutsche Welle”, Verzilova radiniekus un draugus Berlīnē jau no pagājušās nedēļas novēro un izseko slāviska paskata cilvēki, kuri izskatoties aizdomīgi.

Izsekošanu pamanījis arī ASV organizācijas “Voice Project” vadītājs Hanters Hīnijs, kurš kopā ar Verzilovu izmeklējis Krievijas žurnālistu noslepkavošanu Centrālāfrikas Republikā (CĀR).

Hīnijs norādījis, ka 22. un 23. septembrī viņu izsekojuši civilās drēbēs tērpušies cilvēki. Viņš uzskata, ka šie cilvēki ir Krievijas spēka struktūru darbinieki.

Saistībā ar izsekošanu Hīnijs vērsies Vācijas policijā.

Policija Verzilovam un viņa tuviniekiem noteikusi apsardzi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu