Slovākijas policija aizturējusi aizdomās turamos par žurnālista Jāna Kucjaka un viņa draudzenes slepkavību

Papildināts
LETA/AP/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP / Scanpix

Slovākijas policija aizturējusi astoņus aizdomās turamos par pētnieciskā žurnālista Jāna Kucjaka un viņa draudzenes slepkavību, kuras dēļ krita Slovākijas valdība, ceturtdien paziņoja amatpersonas.

(Papildināta ziņa.)

Kā vēsta ziņu portāls "Dennik N", atsaucoties uz avotiem policijā, aizturēti astoņi aizdomās turamie. Viņu vidū ir aizdomās turamais slepkava un viņa līdzzinātāji.

Premjerministrs Pēters Pelegrīni sava "Facebook" lapā raksta, ka ir priecīgs par ziņām, "ka policija aizturējusi aizdomās turamos par divu jaunu cilvēku slepkavību". Pēc viņa teiktā, izmeklēšana ir viņa valdības prioritāte.

Jāna Kucjaka un Martinas Kušnirovas ģimeņu advokāts Daniels Lipšics pavēstīja, ka aizturēšanas notikušas ceturtdienas rītā.

27 gadus vecā Kucjaka un Kušnirovas līķi ar šautām brūcēm tika atrasti 25.februārī pāra mājā Veļka Mačā Bratislavas austrumu pievārtē. Viņi tika nogalināti 21.februārī.

Kucjaks pētīja korupciju valdībā. Savu pēdējo nepabeigto rakstu, kuru martā publicēja portāls "aktuality.sk", Kucjaks veltīja itāļu mafijas darbībai Slovākijā un tās sakariem ar valdību.

Šajā rakstā arī apgalvots, ka ES lauksaimniecības subsīdijas vairāku miljonu eiro apmērā ir zaudētas krāpniecības dēļ.

Žurnālista slepkavība izraisīja masu protestus, kuru dēļ martā no amata bija spiests atkāpties premjerministrs Roberts Fico.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu