Karamurza: Brīvās vēlēšanās Krievija vienmēr ir izvēlējusies demokrātiju (6)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vladimirs Karamurza
Vladimirs Karamurza Foto: 15min.lt

Kad Krievijas tautai brīvās vēlēšanās bijusi iespēja izvēlēties starp demokrātiju un autoritārismu, tā vēsturiski vienmēr ir izvēlējusies demokrātiju, sestdien "Rīgas konferences 2018" diskusijā pauda Krievijas opozīcijas politiķis Vladimirs Karamurza.

Viņš norādīja uz to, ka konstitucionālie demokrāti uzvarēja 20. gadsimta sākumā notikušajās vēlēšanās Krievijas impērijā, tāpat arī vēlēšanās 1917.gadā vairākumu ieguva demokrātiskie spēki, nevis boļševiki.

Arī 1991.gadā vēlēšanās uzvarēja Boriss Jeļcins kā demokrātisko spēku pārstāvis. Lai gan pastāv stereotips, ka Krievijas tauta vēlas redzēt "stingras rokas" pārvaldītu valsti, tomēr fakti liecina par pretējo, uzsvēra Karamurza.

Komentējot diskusijas tēmu par to, ko domā Krievijas iedzīvotāji, opozīcijas politiķis norādīja, ka uz šo jautājumā nav viena atbilde, jo sabiedrībā pastāv atšķirīgi viedokļi. Reizē viņš vērsa uzmanību, ka vēl nesen bija iespēja redzēt, ka tūkstošiem jaunu cilvēku ir gatavi iziet ielās, lai protestētu pret pastāvošā režīma korupciju un nesodāmību.

"Viņi nav mazāk krievi kā tie, kas sēž Kremlī," akcentēja Karamurza.

Kā ziņots, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā sestdien turpinās ikgadējs augsta līmeņa drošības un aizsardzības forums "Rīgas konference 2018".

Konference pulcē gandrīz 800 dalībniekus no visas pasaules. Latvijas Transatlantiskās Organizācijas rīkotā konference, sadarbībā ar Latvijas Ārlietu ministriju un Latvijas Aizsardzības ministriju, ir veidojusi ārlietu politikas debašu ietvaru Baltijas jūras reģionā kopš 2006.gada.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu