Eiropas Parlamentā apspriedīs "Brexit" sarunu progresu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eiropas Parlamenta sēde
Eiropas Parlamenta sēde Foto: Reuters / Scanpix

Eiropas Parlamenta (EP) deputāti nākamnedēļ pirms 18.oktobrī gaidāmās Eiropadomes apspriedīs "Brexit" sarunu progresu, migrāciju un iekšējo drošību, informēja EP birojā Latvijā. Deputātu debates Strasbūrā notiekošās plenārsesijas laikā plānotas 2.oktobrī.

Lielbritānijas izstāšanās no ES paredzēta nākamā gada 29.martā.

Jau vēstīts, ka Briselei un Londonai apmainoties pārmetumiem par neveiksmīgajiem centieniem, pagājušajā nedēļā Eiropas Savienības (ES) neformālajā samitā Zalcburgā, Austrijā, panākt progresu "Brexit" sarunās neizdevās. Eiropadomes prezidents Donalds Tusks kritizēja Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju, sakot, ka viņa sarunās ieņēmusi bezkompromisa nostāju.

Eiropadomes prezidents pauda pārliecību, ka vienošanās joprojām ir iespējama, vienlaikus norādot, ka ES uztur spēkā savu nostāju par Īrijas robežu un nākotnes ekonomiskajām attiecībām.

Meja pieprasīja, lai ES nāk klajā ar jaunu piedāvājumu tam, kā būtu jānotiek Lielbritānijas aiziešanai no bloka, pretējā gadījumā tā riskē, ka abas puses paliks iestrēgušas strupceļā, kas var novest pie "Brexit" bez vienošanās.

ES gaidīs līdz novembrim un tikai tad sāks pilnapjoma gatavošanos iespējamam "Brexit" sarunu fiasko, apliecināja diplomāti, negribīgi atzīstot, ka arī šādam scenārijam būs nepieciešama zināma organizācija.

27 valstu līderi vienojušies tikies 17. un 18.novembrī, lai pabeigtu vienošanos ar Lielbritāniju, kas 29.martā izstāsies no ES.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu