Veselīgi ieteikumi pret saaukstēšanos, kas jāievēro savā dzīvesvietā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pixabay.com

Lielai daļai cilvēku rudens asociējas ne vien ar lapkriti un acīmredzamu laikapstākļu maiņu, bet arī saaukstēšanos. Diemžēl, termometra stabiņam krītoties, no klepus un iesnām nav pasargāts neviens. Lai izvairītos no nevēlamās saslimšanas, nekustamo īpašumu sludinājumu portāls City24.lv aicina iepazīties ar veselīgiem ieteikumiem, kas jāņem vērā, uzturoties savā dzīvesvietā.

Pie izlietnes novieto šķidrās ziepes un tīrus dvieļus

Viens no efektīvākajiem un vienkāršākajiem profilaktiskajiem līdzekļiem, protams, ir regulāra roku mazgāšana. Parūpējies, lai pie katras izlietnes mājās būtu šķidrās ziepes un tīri roku dvieļi. Ja dzīvo ar kādu kopā, atgādini, ka rokas jāmazgā ne vien pēc tualetes apmeklējuma, bet arī pēc ēšanas, deguna slaucīšanas un pieskaršanās sejai.

Apavus atstāj pie ārdurvīm

Atgriežoties mājās pēc savām ikdienas gaitām, uzreiz novelc apavus, jo tieši kurpju zolēs paliek ārkārtīgi daudz mikrobu. Lai apavi nemētātos priekštelpā, iegādājies speciālu plauktu, kur turēt ikdienā visbiežāk lietotās kurpes. Tāpat vērtīgi durvju iekšpusē un ārpusē nolikt paklājiņu, lai daļu netīrumu atstātu tur.

Foto: pixabay.com

Higiēnas piederumus liec slēgtā skapītī vai atvilktnē

Vannas istaba ir tā vieta, kur cilvēki mazgājas, tīra zobus un arī nokārtojas. Skaidrs, ka šajā mājokļa telpā mitinās gana daudz mikrobu, kas lielākoties pārvietojas pa gaisu. Tāpēc personīgos higiēnas priekšmetus, jo īpaši zobu suku, vajadzētu turēt slēgtā skapītī vai atvilktnē.

Veļu un traukus mazgā karstā ūdenī

Baktēriju iznīcināšanai gultas veļu un dvieļus ieteicams mazgāt ne retāk kā vienu reizi nedēļā. Un būtiski, ka tas tiek darīts veļas un trauku mazgājamajās mašīnās, kur ir augsta temperatūra, vai vismaz kārtīgi izmērcējot karstā ziepjūdenī. Ja kāds dzīvesvietā jau ir saslimis, nodrošini viņam atsevišķus traukus, lai neaplipinātu citus.

Foto: pixabay.com

Iegādājies gaisa mitrinātāju

Saskaņā ar dažādiem pētījumiem, mitruma līmenis telpās, kas pārsniedz 40 procentus, būtiski apgrūtina gripas vīrusa izplatīšanos, kā arī uzlabo vispārējo cilvēka pašsajūtu. Mūsdienās ir pieejami daudzi un dažādi gaisa mitrinātāji, kas efektīvi attaisno uz sevi liktās cerības. Bet jāņem vērā, ka, tāpat kā jebkura cita ierīce, arī gaisa mitrinātājs ir regulāri jātīra, lai nerastos baktērijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu