Baltijas jūrā dreifējušais Lietuvas prāmis turpina ceļu uz Klaipēdu saviem spēkiem (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Caro/ScanPix

Lietuvas prāmis "Regina Seaways", kurš pēc sadūmojuma mašīntelpā vairākas stundas otrdien dreifēja Baltijas jūrā, atsācis ceļu uz Klaipēdu, paziņojis prāmja īpašnieces Dānijas kuģniecības "DFDS Seaways" preses sekretārs Gerts Jakobsens.

Viņš sacīja ziņu aģentūrai DPA, ka pēc tam, kad apkalpe izvērtējusi situāciju mašīntelpā, prāmis saviem spēkiem turpina ceļu uz galamērķi.

Kā aģentūrai “Reuters” norādīja Dānijas kuģniecības kompānija DFDS, kurai pieder prāmis, kuģa mašīntelpā fiksēta spēcīga vibrācija un dūmi.

Kā ziņo LETA, prāmis "Regina Seaways", kura pieraksta osta ir Klaipēda un kam ir Lietuvas karogs, ar 294 pasažieriem un 42 apkalpes locekļiem bija ceļā no Ķīles, Vācijā, uz Klaipēdu, kad 110 kilometru no galamērķa prāmja mašīntelpā noticis sadūmojums, pavēstījusi prāmja īpašniece Dānijas kuģniecība "DFDS Seaways".

Iepriekš Lietuvas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka kuģa mašīntelpā izcēlies ugunsgrēks un tas nodzēsts.

DFDS pārstāvji arī norādīja, ka prāmis tikšot aizvilkts uz Klaipēdas ostu.

Sākotnēji tika ziņots, ka tiekot gatavota uz prāmja esošo cilvēku evakuācija, tomēr DFDS pārstāvji aģentūrai AP apliecinājuši, ka evakuācija neesot nepieciešama, jo situācija uz prāmja ir pakļauta kontrolei.

"Ugunsgrēka nebija, tika fiksēts tikai sadūmojums, atklāta liesma netika konstatēta, dzinēji automātiski izslēdzās. Mašīntelpa ir hermētiski noslēgta, nekādas temperatūras izmaiņas mēs nekonstatējam, viss ir stabils, pasažieri ir drošībā, neviens nav cietis," ziņu aģentūrai BNS sacīja "DFDS Seaways" preses sekretārs Klaipēdā Vaids Klumbis.

Viņš arī teica, ka pirms dzinēju automātiskās izslēgšanās kuģī konstatēta pastiprināta vibrācija.

"DFDS Seaways" preses sekretārs Kopenhāgenā Gerts Jakobsens ziņu aģentūrai "Associated Press" sacīja, ka "runa ir par tehnisku problēmu mašīntelpā, kuras dēļ radās daudz dūmu, savukārt dūmi izraisījuši automātiskās ugunsdzēsības sistēmas iedarbošanos".

Palīgā prāmim jau devies Lietuvas bruņoto spēku kuģis, kas notikuma vietu varētu sasniegt ap plkst.18 pēc vietējā laika.

Lietuvas bruņotie spēki uz prāmja atrašanās vietu nosūtījuši helikopteru.

Kā iepriekš ziņoja portāls "15min.lt", ap plkst.13.40 esot saņemtas ziņas, ka no Dānijas kompānijas DFDS prāmja "Regina Seaways" prāmja ceļas dūmi.

Lietuvas valdība paziņojusi, ka prāmi līdz Klaipēdas ostai aizvilks Krievijas un Lietuvas karakuģi. Vispirms Krievijas karakuģi to aizvilks līdz Lietuvas ekonomiskās zonas robežai, bet pēc tam Lietuvas karakuģi - līdz Klaipēdas ostai.

Uz notikuma vietu devušies Lietuvas karakuģi un helikopters, kā arī vairāki Krievijas karakuģi un Krievijas glābšanas helikopters.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu