Krievija draud ANO bloķēt Maķedonijas nosaukuma maiņu (8)

LETA/EUOBSERVER
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: MARKO DJURICA/REUTERS

Krievija piedraudējusi izmantot savas veto tiesības ANO Drošības padomē, lai bloķētu Maķedonijas nosaukuma maiņu saskaņā ar vienošanos, ko šī valsts noslēgusi ar Grieķiju.

"Maķedonijas vēlētāji izvēlējās boikotēt šos lēmumus", un Krievija "kā ANO Drošības padomes pastāvīgā locekle uzmanīgi seko līdzi notikumu attīstībai," paziņojusi Krievijas Ārlietu ministrija.

ANO gadiem ilgi mēģināja kā vidutāja panākt vienošanos, lai izbeigtu strīdu par šīs valsts nosaukumu ar Grieķiju, kas šā strīda dēļ bloķējusi Maķedonijas uzņemšanu Eiropas Savienībā (ES) un NATO.

Grieķija uzskata, ka Maķedonijas pašreizējais nosaukums slēpj Skopjes teritoriālās pretenzijas uz vienu no Grieķijas provincēm, kuras nosaukums arī ir Maķedonija.

Valsts pārdēvēšana par Ziemeļmaķedoniju pieliktu punktu šim konfliktam ar Grieķiju.

Lai gan referendumā valsts nosaukuma maiņu atbalstīja vairāk nekā 90% dalībnieku, tajā piedalījās tikai trešdaļa vēlētāju. Opozīcija pauž pārliecību, ka vēlētāju zemā aktivitāte referendumu padarījusi par neleģitīmu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu