Jauno politisko spēku parādīšanās likusi skriet mazliet ātrāk visiem vecajiem, aptusnējušajiem politiķiem (2)

videotiešraides pilns ieraksts
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

“Jauno politisko spēku parādīšanās likusi skriet mazliet ātrāk visiem aptusnējušajiem, jau vairākkārt [deputāta] darbā pieņemtajiem cilvēkiem,” tā trešdien portāla TVNET diskusiju cikla “Esi priekšnieks! Pieņem darbā deputātu!” noslēguma raidījumā sacīja Baltijas pētnieciskā žurnālistikas centra “Re:Baltica” žurnāliste Sanita Jemberga.

Jemberga uzskata, ka šā gada vēlēšanu kampaņa atgādina laiku, kad uz Latvijas politiskās skatuves parādījās Zīgerists ar banāniem un Andris Šķēle ar hokeja nūju...

“Jauno spēku parādīšanās likusi skriet mazliet ātrāk visiem aptusnējušajiem, jau vairākkārt [deputāta] darbā pieņemtajiem cilvēkiem. Tik daudz personīgu uzbrukumu un melu pat priekš politikas es pēdējo gadu kampaņās neatceros. No otras puses – ja kāds kaut ko gribēja uzzināt par deputāta kandidātiem, ir bijis bezgala daudz iespēju,” sacīja Jemberga.

Savukārt žurnālists Ansis Pūpols uzsvēra, ka šajā vēlēšanu kampaņā priekšplānā izvirzījās cilvēki, kuri “ķēmojas, bļaustās un tāpēc ir “interesanti” vēlētājam”.

“Donalds Tramps ir pierādījis, ka tāds politiķis, kurš skaisti stāsta par paveiktajiem darbiem, ir miskastē metams. Der tikai tāds, kurš kliedz, melo.. Viņu pieķer melos, viņš saka, ka nemelo, tad par to diskutē, tas ir interesanti. Šādi cilvēki izvirzās priekšplānā, kuri apšauba patiesību, mēģina kaut ko iestāstīt un ķēmojas, jo tas ir interesanti. Mēs dzīvojam laikmetā, kad jābūt baigi interesantam, lai par tevi nobalsotu. Tas nav labi demokrātijai,” uzskata Pūpols.

Jemberga uzskata, ka šāda tendence ir uz palikšanu.

“Apkārt ir milzīgs informatīvs troksnis, un ir tik grūti orientēties, ka vēlētājam gribas dzirdēt vienkāršas atbildes. Gribu labāk dzīvot! - Rīt no rīta! Gribu dzirdēt uzvārdus! - Rīt no rīta! Kurš pie visa vainīgs? -  Koalīcijas padome! Tas ir uz palikšanu, vienkārši mums mērogs – cits, jo, ja amerikāņiem ir Tramps, tad mums – Trampampiņš. Tomēr visu to atšķīdina tas, ka ne visi cilvēki vēlas pavadīt laiku cirkā, šie cilvēki prasa racionālas debates."

Jau vēstīts, ka trešdien TVNET noslēdza priekšvēlēšanu diskusiju ciklu "Esi priekšnieks! Pieņem darbā deputātu!". Taču jau sestdienas vakarā pulksten 20:15 atkal tiksimies mūsu studijā, lai tiešraidē kopā ar ekspertiem un jums spriestu par vēlēšanu gaitu un rezultātiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu