Vēlēšanu ABC: Nemeklējiet "laimes lāci" un nebalsojiet par plānprātiņiem (8)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vēlēšanas
Vēlēšanas Foto: Edijs Pālens

Nemeklējiet "laimes lāci" un nebalsojiet par plānprātiņiem, bet galvenais - nežēlojieties, ka šajās vēlēšanās nav par ko balsot, tā portāla TVNET diskusiju cikla “Esi priekšnieks! Pieņem darbā deputātu!” noslēguma raidījumā sacīja diskusijas dalībnieki žurnālisti Sanita Jemberga un Ansis Pūpols, sniedzot ieteikumus, kā cilvēkiem sestdien balsot.

"Ja es būtu darba devējs, es uzticētos cilvēkam, kurš kaut ko jau ir izdarījis. Ja cilvēks saka: “Es likvidēšu koalīcijas padomi”, bet nav izdarījis neko, šaubos, vai tādam es uzticētos. Tātad primārais ir padarītie darbi. Otrs nosacījums, vai ar šo politisko spēku man saskan idejas. Trešais nosacījums, vai tur [izvēlētajā politiskajā partijā] nav kaut kādi plānprātiņi. Ja šie trīs nosacījumi būtu, tad, atmetot man simpātiskos vai nesimpātiskos cilvēkus, varētu izdarīt savu izvēli,” savu izvēles metodi atklāj Pūpols.

Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Savukārt Baltijas pētnieciskā žurnālistikas centra “Re:Baltica” žurnāliste Sanita Jemberga iesaka vēlētājiem nemeklēt "laimes lāci":

"Bija vēlēšanas, kurās pa Latviju vadāja “laimes lāci”, kuram no pēcpuses bira konfektes. Man gribētos, lai šajās vēlēšanās cilvēki nefokusējas meklēt “laimes lāci” kurā viss būs pozitīvs. Paņemiet trīs, četrus sarakstus, kuri jums plus/mīnus patīk, kārtīgi izejiet cauri tam, kas tiek piedāvāts, un sasvītrojiet. Tad paskatieties, kas paliek pāri. Par to, kuram vismazāk svītrojumu, par to arī balsojiet. Galvenais - nevajag gaudot, ka šajās vēlēšanās nav par ko balsot, jo šoreiz ir tik daudz, par ko balsot, ka izvēlēties grūti," uzsver Jemberga.

Jau vēstīts, ka trešdien TVNET noslēdza priekšvēlēšanu diskusiju ciklu "Esi priekšnieks! Pieņem darbā deputātu!". Taču jau sestdienas vakarā pulksten 20:15 atkal tiksimies mūsu studijā, lai tiešraidē kopā ar ekspertiem un jums spriestu par vēlēšanu gaitu un rezultātiem. 

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu