TVNET galvenais redaktors: Vējonis darīs to, ko viņam liek (9)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Prezidents Raimonds Vējonis pie vēlētāju aptaujās redzamajiem iespējamajiem vēlēšanu rezultātiem, visticamāk, nosauks tādu valdības veidotāju, kādu viņam liks, tā intervijā TVNET tiešraidē "Vēlēšanu nakts kopā ar Dauguli" sacīja TVNET galvenais redaktors Toms Ostrovskis.

"Vējoņa kungs varētu darīt to, ko viņam liek... Man grūti vērtēt Vējoni kā prezidentu, jo līdz šim neesmu viņā saskatījis lielāku potenciālu kā iepriekšējam prezidentam Andrim Bērziņam. Man nešķiet, ka ir ļoti tālu, kur vēl krist... Domāju, ka viņš izvēlēsies to [premjera kandidātu], ko viņam pateiks. Bet es, protams, varu kļūdīties..."

Ostrovskis uzsvēra, ka vēlētāju aptaujas liecina - Latvijai, visticamāk, būs jauns premjers, jo esošā premjera partija ZZS - ja ne gluži cietusi sakāvi, tad zaudējusi savas pozīcijas.

"Izdevīgāk no partijas viedokļa šajā gadījumā ir saglabāt savas pozīcijas vismaz esošajā līmenī, bet premjera krēslu atdot kādam citam, iespējams, jaunajiem, bravūrīgajiem populistiem."

Ostrovskis norādīja, ka jauns premjers varētu definēt jaunās valdības darbību vai nespēju darboties.

"Vecmāmiņas paruna vēsta - kur divi latvieši, tur trīs partijas. Ja ir piecas partijas, būs piecpadsmit versijas, kā katra no tām varētu izpausties un panākt savus mērķus. Tas būs aizraujoši žurnālistiem, bet Latvijai un politiskajai virtuvei un sistēmai kopumā Latvijā labuma no tā nebūs," sacīja Ostrovskis.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu