LIZDA nesteidz izraudzīties sev tīkamāko izglītības ministru

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) pagaidām no 13. Saeimā ievēlētajiem deputātiem sev tīkamāku izglītības un zinātnes ministra amata kandidātu neizraugās.

Kā aģentūrai LETA pauda LIZDA priekšsēdētāja Inga Vanaga, patlaban šādu izvēli veikt ir sarežģīti, jo iespējamās koalīcijas un ministru portfeļu sadalījums ir vairāk nekā neskaidrs. Tāpēc arodbiedrība pagaidīs, kamēr deputāti nonāks līdz lēmumam par jaunas koalīcijas izveidi.

Vanaga gan norādīja, ka 13. Saeimā ievēlēto deputātu vidū ir cilvēki, kuriem ir izpratne par nozari un potenciāls to vadīt. "Galīgi bezcerīgi nav," secināja LIZDA priekšsēdētāja.

Vienlaikus Vanaga atzina, ka, ņemot vērā lielo "jaunpienācēju" skaitu, sākumā noteikti paies zināms laiks, kamēr deputāti tiks iepazīstināti ar nozares problemātiku un lietām, kuru risināšana jau ir sākta.

LIZDA pirms vēlēšanām noslēgusi vienošanos par sadarbību ar teju visām politiskajām partijām, taču "KPV LV" un Jaunā konservatīvā partija solīja vienošanos parakstīt pēc vēlēšanām.

"Jaunajiem politiskajiem spēkiem būs iespēja parādīt, cik lielā mērā viņi pildīs savus priekšvēlēšanu solījumus," teica Vanaga.

Kā ziņots, parlamentā iekļuvušas partijas valdības veidošanas iniciatīvu sākotnēji grasās ļaut uzņemties populārākajiem politiskajiem spēkiem aiz "Saskaņas" - "KPV LV" un Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP), savukārt "Saskaņu" iesaistīt valdības veidošanas sarunās parlamentā iekļuvušās partijas neplāno, liecina aģentūras LETA aptaujāto politiķu paustais.

Atbilstoši jaunākajiem rezultātiem, "Saskaņa" nākamajā parlamentā iegūs 23 deputātu vietas, "KPV LV" un JKP - pa 16, "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - pa 13, Zaļo un zemnieku savienība - 11, bet "Jaunā Vienotība" - astoņas deputātu vietas.

Gan "KPV LV", gan JKP pauduši gatavību uzņemties valdības vadīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu