Koalīcijas partneri: esam neformāli uzrunāti saistībā ar nākamās valdības veidošanu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Visvairāk kavējis ir deputāts Armands Krauze
Visvairāk kavējis ir deputāts Armands Krauze Foto: Juris Vīgulis, Saeimas Kanceleja

Koalīcijas partneri ir neformāli uzrunāti saistībā ar nākamās valdības veidošanu, pirmdien pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja esošās valdības pārstāvji.

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze, stāstot par koalīcijā apspriesto 2019.gada budžeta tehnisko pieņemšanas plānu, minēja, ka jaunā Saeima uz pirmo sēdi sanāks 6.novembrī, bet 8.novembrī tiks apstiprināta jaunā valdība. Viņš pauda, ka nākamā valdība varētu tikt apstiprināta laicīgi.

Uz jautājumu, kādas ir indikācijas, ka nākamā valdība varētu tikt apstiprināta 8.novembrī, Krauze uzsvēra, ka vēl neesot nekādu indikāciju, jo esošās koalīcijas partneri nav uzņēmušies iniciatīvu veidot valdību. Tajā pašā laikā Krauze piebilda, ka sarunas par nākamās valdības izveidi jau neformāli sākušās.

"Jā, mūs ir uzrunājuši, jo jaunievēlētās partijas ir interesējušās par situāciju neformāli," sacīja Krauze, piebilstot, ka nekādas konkrētas sarunas par valdības veidošanu vēl nav notikušas.

Arī "Vienotības" vadītājs Arvils Ašeradens informēja, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks ir saņēmis pirmos neoficiālos ielūgumus uz sarunām. "Telefons intensīvi zvana. Patlaban liekam kopā grafikus," pauda Ašeradens, atzīstot, ka "Vienotība" ir atvērta sarunām.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK līderis Raivis Dzintars atzina, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks nav oficiāli uzrunāts pārrunu sākšanai, tomēr "ir bijusi neformāla komunikācija, pārrunājot situāciju individuālā līmenī".

"Kad nacionālā apvienība saņems oficiālu uzaicinājumu uz pārrunām, tad arī deleģēsim apvienības pārstāvjus. Patlaban mūsu politiskajā spēkā valda vienprātība, ka tām divām partijām, kuras Saeimas vēlēšanās ieguva lielāku vēlētāju uzticības kredītu, ir jāorganizē sarunu cikls," sacīja Dzintars.

Kā ziņots, parlamentā iekļuvušas partijas valdības veidošanas iniciatīvu sākotnēji grasās ļaut uzņemties populārākajiem politiskajiem spēkiem aiz "Saskaņas" - "KPV LV" un Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP), savukārt "Saskaņu" iesaistīt valdības veidošanas sarunās parlamentā iekļuvušās partijas neplāno, liecina aģentūras LETA aptaujāto politiķu paustais.

Atbilstoši jaunākajiem rezultātiem, "Saskaņa" nākamajā parlamentā iegūs 23 deputātu vietas, "KPV LV" un JKP - pa 16, "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - pa 13, Zaļo un zemnieku savienība - 11, bet "Jaunā Vienotība" - astoņas deputātu vietas.

Gan "KPV LV", gan JKP pauduši gatavību uzņemties valdības vadīšanu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu