ZZS valde: iniciatīva veidot valdību jāuzņemas KPV LV vai JKP (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienības valde šodien nemainīja politiskā spēka pozīciju, ka iniciatīva valdības veidošanā jāuzņemas kādai no tā dēvētajām centriskajām jeb latviskā spārna partijām, kurām ir vislielākais mandātu skaits - "KPV LV" vai Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP), sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

Viņš norādīja, ka "KPV LV" un JKP pašām jāizrunā jautājums, kura no tām uzņemsies iniciatīvu. Šajās vēlēšanās uzvarētāja nav, jo tādai partijai būtu jābūt vismaz 30 mandātiem, pauda politiķis. Viņš norādīja, ka politiskais spēks ir atvērts sarunām ar visām centriskām vai centriski labējām latviskā spārna partijām.

Krauze norādīja, ka jaunajai valdībai jāstrādā pie darbiem, uz ko ir norādījusi sabiedrība - izglītības, veselības, korupcijas apkarošanas un nodokļu jomās. Tāpat svarīgs jautājums būs cīņa par Eiropas Savienības (ES) budžetu, pauda politiķis.

LETA jau vēstīja, ka JKP ar ZZS un citām koalīcijas partijām plāno tikties trešdien.

Kā ziņots, saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem "Saskaņai" parlamentā varētu būt 23 vietas, politiskajai partijai "KPV LV" un JKP - katrai 16 vietas, "Attīstībai/Par!" un Nacionālai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" - katrai 13 vietas, Zaļo un Zemnieku savienībai - 11 vietas, bet "Jaunajai Vienotībai" - astoņas vietas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu