ASV limuzīna avārija ar 20 upuriem: pārveidotais krosovers neizgāja inspekciju

TVNET/CNN
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Pēc traģiskas limuzīna avārijas ASV, kurā bojā gāja 20 cilvēki, atklājies, ka par limuzīnu pārveidotais 2001.gada "Ford Expedition" automobilis nemaz nedrīkstēja atrasties uz ceļa, turklāt vadītājam nebija šāda spēkrata vadīšanai nepieciešamās apliecības, ziņo raidorganizācija CNN.

Avārijā gāja bojā limuzīna vadītājs, 17 pasažieri un divi kājāmgājēji.

Pasažieri bija ceļā uz dzimšanas dienas svinībām. Pasažieru vidū bija nesen salaulājušies pāri un četras māsas. Pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ mašīna nepstājās krustojumā un ietriecās ceļa zīmē, pēc tam ietriecoties stāvošā džipā un tad iegāžoties grāvī. Tas ir ASV nāvējošākais ceļu satiksmes negadījums gandrīz desmit gadu laikā.

"Mēs nezinām nelaimes gadījuma cēloni - vai tā bija tehniska problēma vai vadītāja vaina," norāda Ņujorkas štata gubernators Endrū Komo.

Taču atklātībā nonācis fakts, ka par limuzīnu pārveidotais krosovers nemaz nedrīkstēja atrasties uz ceļa. "Spēkrats pagājušomēnes neizgāja Ņujorkas štata Transporta departamenta inspekciju, un tam nebija jāatrodas uz ceļa," sacīja Komo. "Vadītājam vajadzēja tā dēvēto CDL - komerciālo autovadītāja licenci. Vadītājam nebija atbilstošas licences."

Medijos izskanējis, ka šoferis strādāja uzņēmumā "Prestige Limousine Chauffeur Service", kam pieder trīs spēkrati. Kompānija nodarbina divus šoferus, liecina ASV Transporta departamenta dati.

Policija konfiscējusi trīs uzņēmuma braucamrīkus, neskaitot avarējušo limuzīnu.

Bojāgājušo vidū ir četras māsas, no kurām trīs bija kopā ar saviem vīriem. Eimija un Aksels Stīnbergi apprecējās šovasar. Limuzīnā atradās vēl viens jaunlaulāts pāris. Laulātajiem pāriem bija vairāki bērni, taču tie šoreiz bija atstāti mājās, vēsta raidorganizācija SKY.

Tā ASV ir avārija ar lielāko upuru skaitu kopš 2005. gada, kad Teksasā aizdegās autobuss ar pansionāta iemītniekiem, nogalinot 23 cilvēkus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu