Pārvērtības: Lindas dzīve pēc šova "Caur ērkšķiem uz..."

Bez dzimuma operācijas darbu Latvijā nedabūt! Apburtais loks...
Gerda Pulkstene
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Sākoties kanāla "STV Pirmā!" skandalozā šova "Caur ērkšķiem uz..." jaunajai sezonai, "Egoiste" uz pārvērtībām aicināja trīs šova pirmās sezonas dāmas - kaislīgo Daigu, sirsnīgo Laimu un šarmanto Lindu. Pirmajā pārvērtību sērijā redzējām, kādas pārmaiņas un jaunas atziņas dzima divdesmit trīs gadus vecajai Laimai, tad uzzinājām, kas jauns noslēpumainajai tumšmatei Daigai. Tagad kārta transpersonai Lindai! 

Darba devēji Latvijā nav atsaucīgi pret transpersonām. Operācijai naudiņas nepietiek.

Linda šobrīd dzīvo Rīgā un mēģina atrast sev algotu darbiņu. Kā izrādās, tā patiesi ir liela problēma pie mums, Latvijā.

Laikā, kad neesi vēl mainījis dzimumu, kam nepieciešama liela nauda, tu skaities dzimums, kāds šobrīd neizskaties, kas, kā izrādās, ļoti mulsina darba devējus mūsu valstī.

  «Tā kā esmu atšķirīga no standarta sievietēm, atrast normāli atalgotu darbu man ir lielas problēmas,» stāsta šova «Caur ērkšķiem uz...» pirmās sezonas dalībniece. Kad jautājām, ko viņa vēlētos darīt, viņa atbild, ka ir sākusi skatīties jau uz izklaides industriju, kur meklē atšķirīgos. Pēcāk Linda pastāsta, ka būtu gatava arī strādāt arī apkalpojošā sfērā, bet kaut kā, tiklīdz viss nonāk līdz darba pārrunām un darba devēji sastopas ar faktu, ka vīrieša vārda nēsātāja ir šarmanta dāma, - sāk izvairīties. 

"Tā kā darba man nav un kredītu paņemt es nevaru - mans sapnis par operāciju, lai būtu pilnvērtīga sieviete, nepiepildās. Tas tāds apburtais loks," atzīst Linda. 

Foto: Privātais arhīvs

Dzīve pēc šova - bez kompleksiem!

Kā mums stāsta Linda, šovs mainīja viņas domāšanu un attieksmi pret sevi. Viņa atklāja pati sev savus kompleksus, kas bijusi liela uzvara.

"Ja kādreiz es apkārtējos vainoju, ka mani nepieņem, un slēpos, izjūtot paniskas bailes, ka būs jāpasaka, ka esmu citādāka, tad tagad tā vairs nav,» atklāti stāsta Linda. «Es uzvarēju cīņā ar iesūnojušām domām. Tas bija komplekss, kas radies no informācijas, kura nāca no līdzīgām meitenēm. Un šī pieredze bija baisa - piekaušanas, pazemošanas un tā tālāk...»

Pēc šova arī pasi Linda uzdrošinājusies uztaisīt - līdz tam nav bijusi drosme. «Vārdu un uzvārdu es nedrīkstu mainīt, jo neesmu veikusi dzimuma maiņas operāciju. To neļauj likums. "Lindu" es varu ielikt tikai kā otro vārdu...» stāsta Linda.

LINDAS FOTO NO ŠOVA «Caur ērkšķiem uz...»

Linda bija atvērta jebkādām pārvērtībām, kaut gan pati sevi uzskata par labu vizāžisti, stilisti un frizūru veidotāju.

"Mans stils, ko esmu pati izveidojusi, esmu pie tā ļoti pieradusi, būtu grūti ko krasi mainīt. Sevi varu raksturot kā sievišķīgi šarmantā stila piekritēju," - tā Linda. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tad skat, kas mums ar skaistumkopšanas salona "HAIRRIGA" komandu izdevās!

SKATIES VIDEO!

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

SKATIES PĀRVĒRTĪBU PROCESU FOTOGALERIJĀ! 

PĀRVĒRTĪBU GALAREZULTĀTS: PIRMS UN PĒC 

Foto: Jānis Škapars/TVNET
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pēc pārvērtībām Linda atzīst, ka jūtas fantastiski: "Paldies meistariem un visiem, kas mani šodien lutināja. Pirmo reizi man ir vakara frizūra. Es tiešām jūtos kā balles princese. Esmu ļoti priecīga un laimīga par šodienu!"

Jaunās sezonas "Caur ērkšķiem uz..." dalībniecēm Linda novēl noteikti izmantot doto iespēju - kaut ko mainīt savā dzīvē.

"Lai gan tā nešķiet, bet tādu tur ir ļoti daudz! Tur ir ļoti daudz vērā ņemamas informācijas un, ja tur nebrauc tikai izklaidēties, bet arī strādāt ar sevi, - viss var izdoties!"

Bet pašai Lindai - lai sapņi piepildās un, iespējams, kāds spēs piedāvāt darbiņu vai atbalstīt dzimuma maiņas operācijā. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

LINDA PĒC PĀRVĒRTĪBĀM 

PALDIES LIELS, LIELS VISĀM MEITENĒM - LAIMAI, DAIGAI UN LINDAI PAR ŠO KOPĪGO PIEDZĪVOJUMU UN SPĒJU ATKLĀTIES!

Foto: jānis škapars tvnet

Noslēdzoties projektam, tā dalībniece saņēma burvīgas kosmētikas dāvanas no firmas «Algotherm», kā arī varēja baudīt vakariņas itāļu restorānā «Galleria D'arte».

  • Paldies visai projekta komandai - mūsu stāsta varones jau sen bija pelnījušas šādu palutināšanu!
  • Paldies skaistumkopšanas salonam «HAIRRIGA» par skaistajām pārvērtībām!
  • Īpaši meistarēm: Evitai Erdmanei, Zanei Neilandei, Ilutai Žoglai un Svetai Bobrikai!
  • Paldies televīzijas kanālam "STV Pirmā!" par sadarbību.
  • Paldies apģērbu veikalam «Monton» un "ENZO" par elegantajām kleitām un kostīmiem, kuros tērpām un fotografējām mūsu pārvērtību varones.
  • Paldies itāļu restorānam «Galleria D'arte» par viesmīlību un gardajām vakariņām.
  • Paldies  «Algotherm» un "SexyStyle" par fantastiskajām dāvanām.
  • Paldies modes un izklaides centra «Rīga Plaza» vadībai par sadarbību.
Foto: Publicitātes foto
CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu