Arī Aleksandrs Miškins esot saņēmis Krievijas varoņa nosaukumu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aleksandrs Miškins (pa labi)
Aleksandrs Miškins (pa labi) Foto: TASS/Scanpix

Arī Aleksandrs Miškins, kurš kā Aleksandrs Petrovs tiek turēts aizdomās par bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa indēšanu šā gada martā, esot saņēmis Krievijas varoņa nosaukumu, otrdien pavēstījuši pētnieciskās žurnālistikas grupas “Bellingcat” un Krievijas izdevuma “The Insider” pārstāvji, kuri pirmdien paziņoja “Petrova” īsto identitāti.

Tas nozīmē, ka aizdomās par Skripaļa un viņa meitas Jūlijas indēšanu Lielbritānijas pilsētā Solsberi tiek turēti divi Krievijas varoņa nosaukumu saņēmuši Krievijas izlūkdienestu virsnieki.

Iepriekš noskaidrots, ka otrs aizdomās turamais Anatolijs Čepiga, kurš zināms arī kā Ruslans Boširovs, arī ir saņēmis Krievijas varoņa nosaukumu.

Pētnieki noskaidrojuši, ka Miškins iepriekš dzīvojis Arhangeļskas apgabala Loigas ciemā.

Kāda no Logas ciema iedzīvotāja pētniekiem pastāstījusi, ka viņai esot fotogrāfija, kurā redzams, kā Krievijas prezidents Vladimirs Putins spiež Miškinam roku un pasniedz viņam Krievijas varoņa ordeni.

“The Insider” pārstāvis norādīja, ka šī fotogrāfija esot piederējusi Miškina vecmāmiņai, kas joprojām dzīvojot Loigā.

Pētnieki gan norāda, ka Miškina vecmāmiņa no ciema pazudusi dažas dienas pirms tam, kad viņi tajā ieradušies personīgi.

Minētās fotogrāfijas viņu rīcībā šobrīd neesot, vēsta Krievijas medijs “Meduza”.

Kā noskaidroja “Bellingcat” un “The Insider”, Krievijas varoņa apbalvojumu Miškins esot saņēmis 2014.gada otrajā pusē.

Kā pavēstījuši Miškina ģimenei pietuvināti cilvēki, šo apbalvojumu viņš varētu būt saņēmis vai nu par Krimu vai saistībā ar bijušā Ukrainas prezidenta Viktora Janukoviča evakuēšanu uz Krieviju.

Tiek uzskatīts, ka arī Čepiga varoņa nosaukumu saņēmis par Krimu vai arī dalību Janukoviča “glābšanā”.

Pētnieki arī uzsver, ka pašreizējā Miškina dienesta pakāpe pagaidām nav zināma. Tomēr balstoties uz Militārās medicīnas akadēmijas kārtību, visi akadēmijas beidzējiem tiek piešķirta vecākā leitnanta dienesta pakāpe.

Ņemot vērā, ka kopš vecākā leitnanta pakāpes saņemšanas ir pagājuši 15 gadi, ir pamatoti uzskatīt, ka šobrīd Miškins varētu būt apakšpulkvedis vai pat pulkvedis.

Tādējādi ļoti iespējams, ka Skripaļa operācija uzticēta diviem pulkvežiem-Krievijas varoņiem.
 

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu