Gobzems nosauc vēlamos ZZS sarunu vedējus (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Partija "KPV LV" aicinās Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) uz sarunām deleģēt 13.Saeimā ievēlētos, Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS) un ZZS valdes priekšsēdētāju Armandu Krauzi, šodien žurnālistiem pavēstīja "KPV LV" Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems.

Viņš aicināja visas partijas respektēt "KPV LV" solījumu vēlētājiem runāt ar 13.Saeimā ievēlētajām personām, norādot, ka citu personu deleģēšana un "nostāšanās pozīcija" apgrūtina sarunas. Tāpēc partija piedāvā risinājumu ZZS - vismaz vienu sarunu veikt ar Kučinski un Krauzi.

Reizē, ja politiskā spēka aicinājums netiek respektēts, "KPV LV" ir gatavi "sarunāties kaut vai ar sātanu", bet šāds solis tiks uztverts kā nedraudzīgs žests pret partiju un tās principiem, piebilda Gobzems.

Partija ir konstruktīva, ko pierādot gatavība "runāt ar pilnīgi visām partijām, kas var izveidot valdību, par pilnīgi visiem jautājumiem".

Vaicāts, vai "KPV LV" būtu gatava tikties ar Saeimā neievēlēto nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) deputātu Imantu Parādnieku, kā arī ar VL-TB/LNNK priekšsēdētāja vietnieku Gaidi Bērziņu, kurš uz parlamentu nekandidēja, Gobzems norādīja, ka pēc atbildēšanas uz žurnālistu jautājumiem viņam paredzēts sazināties ar VL-TB/LNNK priekšsēdētāju Raivi Dzintaru un vienoties par ar tikšanos saistītiem jautājumiem un tad tiks izlemts par tālāko rīcību.

"KPV LV" un Jaunā konservatīvā partija (JKP) ir vienojušās, ka katra izies sarunu pirmo apli ar citām partijām, piebilda "KPV LV" premjera amata kandidāts.

No VL-TB/LNNK sarunās ar JKP piedalījās Raivis Dzintars, Dace Melbārde, Gaidis Bērziņš un Imants Parādnieks. Bērziņš Saeimas vēlēšanās nekandidēja, bet Parādnieks palika "aiz strīpas".

Dzintars žurnālistiem teica, ka nevar pateikt precīzi, kāds būs sastāvs sarunām ar "KPV LV", bet starp VL-TB/LNNK pārstāvjiem varētu būt cilvēki, kas ir šajā parlamenta sasaukumā, bet nebūs nākamajā. Vienlaikus šie cilvēki ir partijas amatpersonas.

VL-TB/LNNK līderis pēc publiskajā telpā izskanējušām ziņām par "KPV LV" un ZZS tikšanos, sazinājās ar "KPV LV" pārstāvjiem. Viņi esot skaidri atbildējuši, ka nav iebildumu pret jebkādu VL-TB/LNNK sastāvu sarunās, teica Dzintars.

Saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem "Saskaņa" nākamajā parlamentā ieguvusi 23 deputātu vietas, "KPV LV" un JKP - pa 16, "Attīstībai/Par" un VL-TB/LNNK - pa 13, ZZS - 11, bet "Jaunā Vienotība" - astoņas deputātu vietas.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu