Papua-Jaungvineju satricina spēcīga zemestrīce; izsludināta cunami trauksme

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Spēcīga septiņu magnitūdu zemestrīce ceturtdien satricinājusi Papua-Jaungvinejas Jaunbritānijas salu, pavēstīja seismologi. Izsludināta cunami trauksme.

Dažos piekrastes rajonos tiek prognozēti bīstami cunami viļņi, brīdināja Klusā okeāna Cunami izziņošanas centrs.

Papua-Jaungvinejas un Zālamana salu piekrastē gaidāmi vismaz 0,3 metrus augsti viļņi, norādīja centrs, piebilstot, ka viļņu augstums dažādos reģionos var būt atšķirīgs.

Nacionālā Katastrofu vadības biroja pārstāvis Portmorsbijā sacīja, ka šobrīd nav ziņu par postījumiem, vienlaikus atzīstot, ka informācija galvaspilsētu par zemestrīču sekām parasti sasniedz tikai vairāku stundu laikā.

Zemestrīces epicentrs atradies 125 kilometrus uz austrumiem no Jaunbritānijas pilsētas Kimbes 40 kilometru dziļumā, vēsta ASV Ģeoloģijas dienests (USGS ).

Pēc galvenās zemestrīces reģionu satricinājuši divi mazāki pēcgrūdieni.

Iespējamība, ka zemestrīces rezultātā varētu būt bojāgājušie vai nodarīti postījumi, ir maza, teikts paziņojumā USGS tīmekļa vietnē.

Valsts tikai turpina atgūties pēc 7,5 magnitūdu zemestrīces, kas Papua-Jaungvineju satricināja februārī un paņēma vismaz 125 cilvēku dzīvības.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu