Par spīti liegumam Latvijā mēģina ieceļot divi Krievijas un viens Gruzijas pilsonis

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: GATIS DIEZIŅŠ / LETA

Trešdien ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas un vienam Gruzijas pilsonim, kuriem spēkā bija liegums ieceļot un uzturēties Šengenas zonas valstīs, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Tāpat ieceļošana liegta vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas.

Visas četras personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Savukārt Rucavas novadā trešdien konstatēts Baltkrievijas pilsonis ar viltotu Baltkrievijas transportlīdzekļa vadītāja apliecību. Par notikušo sākts kriminālprocess.

Turpretim Terehovas, Pāternieku un Lidostas "Rīga" robežkontroles punktos konstatēti divi Ukrainas pilsoņi un viens Krievijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Kopumā Valsts robežsardzes amatpersonas trešdien konstatējušas 37 likumpārkāpējus, tostarp 22 uz valsts ārējām robežām.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti trim personām - diviem Ukrainas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 12 personas - trīs Krievijas, divus Latvijas, vienu Polijas, vienu Baltkrievijas, vienu Spānijas, vienu Vācijas, vienu Tadžikistānas, vienu Uzbekistānas un vienu Azerbaidžānas pilsoni.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu