Dienvidkoreja un Ziemeļkoreja sākušas augsta līmeņa sarunas

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkoreja un Ziemeļkoreja pirmdien sākušas augsta līmeņa sarunas, paziņojusi Seula. Sarunās plānots apspriest vienošanās, kas sekoja abu valstu līderu samitam septembrī Phenjanā.

Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns apņēmās atdzīvināt ekonomisko sadarbību, kad tas būs iespējams, un īstenot pasākumus tradicionālo militāro draudu samazināšanai.

Dienvidkorejas prezidents ir galvenais dzinējspēks ASV un Ziemeļkorejas diplomātijai, bet Dienvidkorejas nesenās militārās vienošanās ar Phenjanu izpelnījušās kritiku. Oponenti bažījas, ka abpusēja tradicionālā militārā spēka samazināšana galu galā nāks par sliktu Dienvidkorejai, jo Ziemeļkorejas kodolprogramma lielā mērā paliek neskarta.

Daudzi eksperti uzskata, ka Dienvidkorejas un Ziemeļkorejas vienošanās ietekmēs Phenjanas un Vašingtonas sarunu turpmākā attīstība.

ASV prezidents Donalds Tramps un Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns samitā Singapūrā 12.jūnijā parakstīja kopīgu dokumentu, kurā Ziemeļkoreja apņēmusies "strādāt Korejas pussalas pilnīgas denuklearizācijas virzienā". Taču kopš tā laika sarunās par kodolatbruņošanos nekāds būtisks progress nav panākts.

Taču Kims un Tramps gatavojas tikties vēlreiz.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu